Yakaörün Köyü kuyudan nihayet tamamen kurtuldu.Geçtiğimiz günlerde TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) uzmanları tarafından yapılan ölçümler sonucu beton dökülerek kapatılan kuyu için son çalışmalar dün gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde kuyuda yeni bir ölçüm yapan TPAO uzmanları, dün Isparta'ya gelerek yeniden ölçüm yaptılar ve sızıntı olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Uzmanlar bunun üzerine betonun üzerine mıcır dökerek kuyunun tamamen kapatılarak normal bir arsa haline dönüşmesini sağladılar, Vali Memduh Oğuz, kuyudan kesinlikle bir sızıntı olmadığını, para harcamadan kuyunun kapatıldığını belirterek:"Yapılan işlemler yasal kuyu kapatma çalışmalarıdır.

Kuyunun üzerine mıcır döküldü. Kuyunun başındaki metalde söküldü. Kuyunun kapatılmasının ardından çıktığı belirtilen kabarcıkların kuyu ile alakası yok. Gerekli araştırmaları yaptık ve çıkan kabarcıklarda herhangi bir zehirli gaz yok. O normal arazinin diğer bölümlerinde de çıkan kabarcıklar, normal bir olay. Isparta önemli bir sorundan kurtuldu. Artık Isparta'nın kuyu diye bir sorunu yok. Milletin parası millete hizmet olarak geri dönecek" şeklinde konuştu.