Dünyaya açılmayı hedefleyen ve Batı Akdeniz bölgesine geniş franchise ağına sahip olan Nur Pastaneleri, yarım asırlık tecrübesi ve iddialı lezzetleriyle işletmeciliğini yaptığı 4 yeni şubeyi Isparta'da hizmete açtı.

Anadolu Mahallesi ve Özkanlar Şubesi’nden sonra Çünür Mahallesi’nde 3. şubesinin açılışını gerçekleştiren Nur Pastaneleri, Peynirli-kıymalı su böreği, fıstıklı Belluriye baklavası, Çekirdekli Galeta gibi saymakla bitmez, birbirinden leziz 1000’in üzerinde ürün çeşidini Ispartalı lezzet severlerle buluşturdu.

Çok sayıda davetlinin katıldığı görkemli açılış törende, kurdele kesen ve kısa bir konuşma yapan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 30 çalışanı bulunduğu bilgisini aldığı şube için,‘’İyi bir istihdam sağlayan ve çalışanları dolayısıyla yaklaşık 150 kişiye bakacak olan bu iş yeri için küçük ölçekli bir fabrika diyebiliriz. Kent ekonomisine yapacakları katkı için teşekkür ediyor ve sahip oldukları başarının burada da devamını diliyorum ‘’ dedi. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün’ün de bulunduğu açılış törenine, iş dünyasından da bir çok isim katıldı.

 

Davetliler önünde pişirilerek dağıtılan tepsilerce kıymalı ve peynirli su böreği gibi, baklava ve tatlılar da aynı cömertlikle misafirlere ikram edildi. Nur Pastaneleri işletmecisi Fahrettin Karateke’nin, çalışanlarıyla birlikte masalara servis yaparak, misafirleriyle tek tek ilgilenmesi bu büyük başarının nasıl elde edildiğinin sırrı olarak gözlendi. Babasının Korkuteli’nde dondurma ve tulumba yaparak, bu mesleğe ilk adımı 1955 yılında attığını ifade eden Karateke, baba mesleğinde başarıyı katlayarak sürdürdüğü Nur Pastaneleri hakkında şu açıklayıcı bilgileri verdi:’’ 1959 doğumluyum, ben dünyada yokken babam bu mesleği yapıyordu. 1983 yılından itibaren de, 2.  kuşak olarak mesleği babamdan devir aldım. Bugün Batı Akdeniz bölgesinde 97 şubeyle baba mesleğini sürdürerek, halkımıza hizmet ediyoruz. Yapmakta olduğumuz plan ve programlarımızla, nur lezzetinin hizmet ağını sürekli genişleterek, ürünlerimizi ülke geneli ve dünyayla buluşturmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 5000 metrekare kapalı üretim alanına sahip olan Nur gıda çatısı altında 1067 çalışan personelimizle, hijyenik ve güvenilir olma düsturundan ödünsüz, en güzel ve en dürüst şekilde halkımıza hizmet vermenin gayretindeyiz. Isparta’da daha önce 15 yıla yakın franchising sistemi ile çalışan şubelerimiz vardı. Fakat bizi yeterli yansıtamadığı için bu şubeleri kapattık ve Nur olarak bu kez kendi işletmeciliğimizle yeniden değerli Isparta halkına hizmet etmeye geldik. Her meslektaşımızın kendini öne çıkardığı ürünleri mutlaka vardır, ama Nur’un buradaki en büyük özelliği müşterilerimiz hangi ürünü alırlarsa alsınlar aynı güzelliği, aynı tadı ve aynı memnuniyeti bulabileceklerdir. Yani her ürünümüz kendine has güzel bir tat taşır. Bunun en başında Korkuteli bölgesi olarak yanıksı dondurmamız gelir. Geçtiğimiz yaz sezonunda dondurma tüketimimiz 450 tondu. Günde 30 bin kişi bu dondurmamızı tüketti.

Günlük 70-80 bin kişi de Nur’un müşterisidir. Her sabah Nur şubelerine gelen 10 binin üzerinde müşterimiz poğaça, börek gibi sabah ürünlerimizi tüketerek, güne her gün Nur’la başlıyorlar diyebiliriz. Korkuteli’nde kendimize ait laboratuarımızda çalışan 3 gıda mühendisimiz var. Tüm ürünlerimiz titizlikle kendi kalite kontrolümüzden geçirilerek, şubelerimize gönderilmekte ve misafirlerimize ikram edilmekte. Tedarikçilerle çalışmakta ve tüm hammadde ve yarı mamulleri en kaliteli olanlarından seçme ve satın alma konusunda son derece hassas davranmaktayız. Su böreğimiz lezzeti ile çok farklıdır. Kullandığımız peynir Türkiye’de sadece bir il ve onun ilçelerinden özel hazırlanarak gelmekte. Kıymalı su böreği için kullanılan kıymada da titizlik gösteriyor ve karkas olarak aldığımız eti kendi kasaplarımız en güzel şekilde işleyip, kıymamızı kendimiz çekiyoruz. Ürünlerde kullanılan tereyağı yine çok özel üretim olup, sadece Nur’a has yapılmakta. Kullandığımız ham maddelerin en mükemmel ham madde olması ve bu lezzetin devamını getirerek çalışmaya özen gösteriyoruz. Dolayısıyla ürünlerin özel bir tat ve lezzet kazanmasının nedenleri de bunlar. Bunun yanında çalışan personelimiz özveriyle çalışıyor ve çok ciddi bir Ar-Ge çalışmamız var. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz. Ar-Ge çalışmalarına devam ederek, bugüne kadar başarıyla geldik. Kalite ve lezzetini devamlı en üst seviyeye çıkarabilmek, amacımız bu. Nur ürünlerini tüketenler bilir ki, Nur güvenilirdir, hijyeniktir, yemediği hiçbir ürünü satmaz. Nur bu noktada her zaman tüketicilerine, misafirlerine güvenilir bir firmadır. Yaş pastalarımızı da,  günümüzün şartlarına göre yine en mükemmel şekilde hazırlıyoruz. Ürün kalite ve lezzetini artırmak ve Nur farkını ortaya koymak üzere, devamlı sektörümüze ilişkin fuarlara katılıyor, Ar-Ge ve demo çalışmaları yapıyoruz. Ürünlerimizi tüketen müşterilerimiz zaten bunu biliyorlar. Bilmeyenleri de, farkımızı görmeleri için Nur şubelerimize bekliyor ve lezzetlerimizi tatmalarını rica ediyoruz. Isparta’da olmayan ve sadece Antalya ve Isparta şubelerimizde satışı bulunan Antep usulü fıstıklı ev tipi baklavamız Belluriye, lezzet severlere önerdiğimiz, tadılması gereken çok özel bir lezzettir. Nur Pastaneleri olarak amacımız açılışını gerçekleştirdiğimiz şubelerimizle Ispartalılara layık oldukları lezzetleri sunarak, en güzel şekilde hizmet etmek.’’ Elif AKGÜL