Ispartalı 25 gencin öncülüğünde kurulan Atılımcılar Derneği'nin fikir babası olduğu, fakir vatandaşların fırınlardan para vermeden ekmek alabildiği 'Askıda Ekmek' kampanyası İstanbul'da tutmadı. Bursa, Eskişehir, Ankara, Burdur, Manisa ve Antalya'dan sonra geçen yıl İstanbul Fırıncılar Odası'nın başlattığı proje, kısa ömürlü oldu.

    Parası ödenip alınmayan bir ekmeğin, fırınlarda ya da marketlerde oluşturulan sepete konup, yoksul vatandaşlara verilmesi olarak bilinen "Askıda Ekmek", İstanbul'da 2-3 ay devam edebildi. İlk olarak Gaziosmanpaşa'da uygulanan ardından Güngören ve Bahçelievler'deki fırınlarda başlayan proje, artık hiçbir fırında sürmüyor.

   YENİDEN BAŞLATILACAK AMA... Ramazan ayına sayılı günler kala, projeyi yeniden gündeme getirmeye çalışan Oda Başkanı Fahri Özer, tanıtım için broşürlerin bastırılması için Büyükşehir Belediye'sinden yardım istiyor. Odanın bu işe ayıracak bütçesi olmadığı için sponsorlar aradıklarını ifade eden Özer, "Bir ekmeğe ihtiyaç duyan o kadar yoksul insan var ki. Ramazan öncesi tüm fırınlarda yeniden başlatıp, sürekli hale getirmek istiyoruz" diyor.

  MARKA SANILDI

Askıda Ekmek kavramını iyi tanıtamadıklarını, çoğu kişinin bunu bir ekmek markası olarak algıladığını belirten Özer, projeyle ilgili şunları söyledi: "Bunun ne olduğunu anlatamadık. Özeti zenginin fakire ekmek yardımı yapması demek. Vatandaş ekmek aldığında 'askıda ekmek' dediğinde aldığı adedin bir fazla parasını ödüyor. Bir ekmek bağışlamış oluyor. Bu askıya alınan ekmekler daha sonra fırına gelen fakir vatandaşlarımıza ücretsiz olarak, ihtiyacı olduğu kadar veriliyordu."

Sabah