Bir kez daha Meclis gündemine gelen bedelsiz arazi tahsisi, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın devlete tahsis edilen araziler karşılığında borçlarının silinmesi konusundaki tavrının ne olacağım ortaya koyacak.

KONU YARIN MECLİSTE ELE ALINACAK

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın büyük bir hassasiyet gösterdiği konulardan birisi olan 'Bedelsiz Tahsis' konusu Belediye Meclisinin yarınki toplantısında bir kez daha gündeme gelecek.

KOMİSYON YARIN MECLİSE RAPOR SUNACAK

Belediye Meclisinin geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen ilk toplantısında İmar Komisyonuna havale edilen; 'İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Davraz Mahallesi Tapunun Karaağaç 1429 Ada 230 Parselde Kayıtlı 6621,00 metrekarelik parselin İmar Planında Lise alanı olarak ayrılmış olması nedeniyle aciliyeten Temel Eğitim Okulu yapılması planlanmakta olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi teklifinin görüşülmesi' konusunda ilgili komisyon tarafından hazırlanan rapor yarınki toplantıda meclise sunulacak.

BU KONUDA NE KARAR ALINACAK?
 
Söz konusu arazinin 'bedelisiz' olarak tahsis edilmesi konusunu İmar Komisyonu uygun bulacak mı? Bulmayacak mı? Bu yarın raporda belli olacak. Öte yandan, Meclisin de bu konudaki görüşü olumlu mu olacak olumsuz mu? Bu da yarınki toplantıda netlik kazanacak.

BAŞKAN GÜNAYDIN, MALİYE'YE OLAN BORÇLARININ SİLİNMESİNİ İSTEMİŞTİ...

Ancak, bilindiği gibi Belediye'ye ait arazilerin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlara 'bedelsiz' tahsis edilmesinin hemen hemen her meclis toplantısında gündeme gelmesi üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada topluma yararlı yapılar yapılması konusunda bu tür arazileri devlete seve seve bedelsiz tahsis edeceklerini belirterek, kendilerini de düşünmek zorunda olduklarını söylemiş ve bu konuda bedelsiz olarak tahsis ettikleri arazilerin karşılığı olarak Maliye'den borçlarının bir bölümünün silinmesi talebinde bulunmuştu.