Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Kırklareli, Kütahya, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Kayseri'nin doğu ilçeleri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ile Malatya'nın batısında yerel olarak kuvvetli, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay kıyılarında yer yer şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR
Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Ege kıyıları, Doğu Akdeniz ve Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Isparta'nın doğu kesimleri, Antalya'nın İbradı, Akseki ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli, Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.