Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2007 seçimlerinde ilk kez Milletvekili seçildi. 2011’de ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde yeniden 1.sıradan milletvekili seçilen Süreyya Sadi Bilgiç, 7 Kasım seçiminde de 1.sıraya koyularak 4.dönem için vize aldı. Ancak AK Parti Genel Merkezi, 1 Haziran seçimi aday listesini 3 dönem kuralı kapsamında tutmadı.

TBMM’de görev yapan 3 dönemlik milletvekilleri içerisinde Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de yer alıyor. AK Parti’de 3 dönem kuralından etkilenen toplam milletvekili sayısının bu dönem için 12 olduğu öğrenildi. Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın gibi milletvekilleri de Bilgiç gibi 3 dönem kuralından etkilenen ağır toplar arasında.

AK Parti’de 3 dönem kuralıyla ilgili 24 Haziran seçimine yönelik istisna uygulanıp-uygulanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. MYK’nın bu konuda nasıl bir karar vereceği Isparta’nın durumu açısından da çok önemli. 3 dönem istisnası tanınmazsa Süreyya Sadi Bilgiç, yeniden milletvekili adayı olamayacak.

Milletvekili seçildiği günden bu yana Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev alan, son dönemde başkan olarak görev yapan, ekonomi alanında tecrübesi ile dikkat çeken Süreyya Sadi Bilgiç’e yeni dönemde de mutlaka görev verileceği tahmin ediliyor. Isparta, 3 dönemdir Milletvekilliğini yapan Süreyya Sadi Bilgiç’i yeni dönemde BAKAN olarak görmek istiyor.