ATV televizyonunda program sunan Müge Anlı, 4 Ocak’taki yayınında okuma yazma seferberliği başlatarak, bu konuda çağrıda bulunmuştu. Anlı, Isparta’daki kadınların herkesten hızlı davrandığını ve 20 kişinin okuma yazma kursu için başvuru yaptığını söyledi.

Hafta içi her gün ATV'de yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programında Anlı ve ekibi yıllardır faili meçhul cinayetleri aydınlatıyor ve kayıpları buluyor. Yaptığı hemen hemen her programda okuma yazma bilmenin önemine vurgu yapan Müge Anlı 4 Ocak’ta yayınlanan programda okuma yazma seferberliği başlatmıştı. Her sabah yaptığı programlarda birçok hassas konuyu gündeme getirip çözüme kavuşmasına büyük katkıda bulunan Müge Anlı ülkenin yarası olan bir konuyu daha çözüme kavuşturmak için elini taşın altına koydu. Sevim Gürçay bu projenin sembolü oldu! Annesi ölmeden önce çobanlık yapması için başka bir aileye evlatlık verilen Sevim Gürçay yaşadıkları ekran başındaki herkesi hüzünlendirmişti. Fakat okuma yazması olmadığı için ne bir akraba, ne de gerçek anne babasının adını soyadını dahi bilmiyordu. Müge Anlı, yıllarca bunun üzüntüsüyle yaşamak zorunda kalarak büyük acılar çektiğini dile getiren Sevim Gürçay'a, programa katıldığı her gün boyunca okuma yazma öğrenmesi gerektiği telkininde bulundu. Sevim Gürçay'da Müge Anlı'nın yardımları karşılığında okuma yazma öğrenme sözü verdi.

BU SEFER AMACIM TOPYEKÛN BİR SEFERBERLİK BAŞLATMAK

Anlı programda yaptığı konuşmasında; ''Seferberliği Cumhurbaşkanı başlatır. Cumhurbaşkanımızın bu konuya verdiği önemi biliyorum. Benim amacım sizin bütün fikirlerinizi bir proje haline getirip Sayın Cumhurbaşkanımıza bu projeyi sunmak. Bu sefer amacım topyekûn bir seferberlik başlatmak. Bütün meslektaşlarımla, sanatçı dostlarımızla, halkımızla, hükümetimizle, Cumhurbaşkanımızla, hep beraber topyekûn bir seferberliğe girişelim ve sonunda diyelim ki, bizim ülkemizde okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmadı'' diyerek ekran başından izleyenlere seslendi.

ISPARTA’DAKİ HANIMLAR

Öte yandan dünkü programında okuma yazma seferberliği çağrısına değinen Müge Anlı, Isparta için ayrı bir parantez açtı.  Anlı, “Şuanda milli eğitim bakanlığının bir çalışması var. Isparta’da hanımlar herkesten hızlı davranmış. 20 hanım gitmişler biz yazma okuma öğreneceğiz diye başvurmuşlar. Size sınıf açalım demişler. Ama bekleyin. O 120 saatin sonunda çok güzel bir törenle diplomalarınızın verilmesini hayal ediyorum” dedi.