Ak Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen hemen-hemen her platformda, her konuşmasında altını çizerek bir konuyu gündeme getiriyor.

Şükrü Bey,  amaçlarının Isparta halkının yaşam kalitesini yükseltecek hizmetleri en üst seviyede sunmak olduğunu belirterek, bu hedef doğrultusunda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde “Genel İdare ile Yerel İdare” olarak aynı masa etrafında oturacaklarını söylüyor.

Doğru bir düşünce, doğru bir yaklaşım. Merkezi hükümetle uyumlu çalışmak ve aynı çizgide siyaset yapmak birçok avantajı beraberinde getirmektedir.

Bunu anlayabilmek veya görebilmek için Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Etrafımızda Ak Parti belediyeciliği ile yönetilen komşu illere bakmak kâfidir. Objektif bir bakış açısıyla o illerde hizmet kalitesinin en üst seviyelerde olduğunu görürüz. Ve halklarının da mutlu olduğunu fark ederiz.
Şükrü Beyin bu söylemi Sayın Nihat Zeybekçi ile yapmış olduğumuz sohbeti aklıma getirdi.   

Valilik basında çalıştığım yıllardı.1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Isparta’yı ziyaret etmişti. Valilik önündeki halka buluşma mitingi her zaman olduğu gibi çok kalabalıktı.

Valilik giriş merdivenlerinden mitingi izliyordum. O dönemde Ekonomiden Sorumlu Bakan olan Nihat Zeybekçi valilik binasından çıkarak yanıma doğru geldi ve benimle birlikte mitingi seyretmeye başladı.

Bir iki dakika sonra biraz daha yanıma yaklaşarak sordu;

Sen görevlimisin burada?

Evet, Sayın Bakanım valilik basında çalışıyorum.

Ispartalı mısın?

Evet, efendim Ispartalıyım.

Biz Denizli olarak Demirelli yıllarda hep Isparta’ya özenirdik. Isparta o yıllarda Sayın Süleyman Demirel’in çizgisinde devam ederdi. Ankara’daki hükümetle aynı çizgide belediye başkanları seçerlerdi. Ve Isparta’ya iyi hizmetler yapılırdı. O yıllarda Denizli bazen çizgi dışına çıkarak muhalefetten belediye başkanları seçerdi. Denizli bunun çok zararını gördü. Çok şükür Ak Parti Belediyeciliği sayesinde Denizli her alanda çok ilerlemeler kaydetti ve bölgenin cazibe merkezi haline geldi. Şimdi aynı hataya Isparta düşmeye başladı. Gül kokulu, gül yüzlü bu güzelim halk yanlış yönlendirilerek Ak Parti Belediyeciliğinin hizmetlerinden mahrum bırakılıyor. Bu yanlış inşallah 2019 seçimlerinde düzeltilir ve Isparta halkı Ak Parti Belediyeciliği ile güzel hizmetlere kavuşur.

İnşallah efendim.

Evet, sevgili dostlar aramızda geçen konuşma aynen bu şekildeydi.

Komşu illerimiz Denizli ve Afyon 2004’den beri Ak Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Ve şimdi biz onlara gıptayla bakıyoruz.

Burada önemli olan bu parti, şu parti meselesi değil. Önemli olan Ankara ile aynı çizgide olan partiyi yerelde iktidara getirmektir.