Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye'de de görülen domuz gribi virüsünün okullarda yayılmasını önlemek amacıyla, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında okulların ilaçlanacağını söyledi.

     Dezenfekte çalışmalarına özen gösterildiğini belirten Yılmaz, ''Tüm koridorlar, sınıflar yıkanıyor, çocukların oturdukları sıralar siliniyor, okulda düşünebileceğiniz her alan temizleniyor. Sonra da ilaçlama yapılacak. Domuz gribinin de bir mevsimsel grip şeklinde olduğu açıklandı, bu doğrultuda da biz gerekli önlemlerimizi alıyoruz'' dedi.

     Her okulda tedbir alındığını dile getiren Tacettin Yılmaz, tuvaletlerde sıvı sabun kullanılmasına özen gösterdiklerini, okul idarecilerini ve öğretmenleri de uyardıklarını kaydederek, ''Sadece bizim tedbirli olmamız yetmez. Öğrencilerimizin, okul idarecilerimizin de gerekli önlemleri almaları şart'' diye konuştu.

     Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal da domuz gribine ilişkin gerekli bilgilendirme çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

     Hijyene dikkat edilmesi ve ellerin sık sık yıkanması gerektiği yönünde her yaştan insanları uyarmaya çalıştıklarını dile getiren Önal, uyarıların dikkate alınmasını istedi.

     Önal, alınan tedbirler karşısında da vatandaşların paniğe kapılmamalarını önerdi.