Uzun süredir İsparta gündemini meşgul eden ve son olarak ihale aşamasına gelen Sağlık Kompleksi ile "yatak sıkıntısı ortaya çıkabilir" tartışmalarına son noktayı koyan il Sağlık Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, yapılacak komplekste tüm İsparta'nın yatan hasta sayısının göz önünde bulundurularak ele alındığını rakamlarla ortaya koydu.

İsparta'da günlük 550 yatan hasta sayısının olduğunun altını çizen Önal şunları söyledi, "bilindiği gibi Sağlık Kompleksi ile ilgili bir çok dedikodular ortaya atıldı.

Ancak bugün ihale aşamasına gelen komplekste yatak sıkıntısı asla yaşanmayacak. Bugün il genelindeki sağlık kuruluşlarında günlük 550 hasta yatmakta. Biz bu kompleksi ele alırken tüm İsparta'nın sağlık ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalar yürüttük.

Yapılacak komplekste istenirse 10 ayda 200 yatak daha ilave edilme imkanı olacak. Fakat böyle bir ihtiyacın şu an için gereksinimi görünmemekte. Zaten şu an ilimizde yatak doluluk oranlarımız yüzde 60'lar civarında.

Bugün Gülkent Devlet Hastanesi'nin iki ayrı hizmet binası olması gerek ekonomik açıdan gerekse diğer ihtiyaçlar açısından ağır külfetler getirmekte." Diğer taraftan İsparta'da son yıllarda yapılan sağlık alanındaki gelişmelerinde göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizen Önal, "amacımız hastanelerin yataklarını doldurmak değil.

Bilindiği gibi son yıllarda ilimizde sağlık alanında önemli değişimler yaşandı. Evde Sağlık Hizmetleri, Aile Hekimliği gibi uygulamalar başladı. Hastalarımız zorunlu olmadıkça hastaneleri seçmiyor. Zaten sağlık açısında da baktığınız da hastaneler bile ne kadar steril olursa olsun bir araya gelen hastalardan hastalık yayılması muhtemel."dedi.