Isparta Valisi Memduh Oğuz, Türkiye'de orman bilincinin her geçen gün arttığını belirterek, ''Ormanlarımızdaki ağaçları odun olarak kullandığımız günler geride kaldı'' dedi.
   
  Isparta Valiliği, kamu kurumları yöneticilerinin de katılımıyla, orman yangınları ile mücadele konulu toplantı düzenledi.
   
  Vali Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki ormanlık alanların arttığını belirterek, bir ülkede ormanlık alanların yeterli boyutta olması için, ülke alanının en az yüzde 30'unun ormanlık alan olması gerektiğini söyledi.
    
Türkiye'de ise bu oranın yüzde 27.22 olduğunu ve ormanlık alanları daha da artırmak için çalışmalar yapıldığını ifade eden Oğuz, ''Milletimizde gerçekten yüksek bir bilinç var. Biz nasıl şehidimize ağlarsak, ormanımız yandığında da evimizde matem olur. Ormanlarımızdaki ağaçları odun olarak tükettiğimiz günler geride kaldı'' diye konuştu.
    
Oğuz, ormanların korunması konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
    
''Bizim ormanlar ile ilgili asayiş bağlantımız var. adi ve ideolojik şekliyle ikiye ayrılan olaylar orman konusunda da ikiye ayrılmalı bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Kent merkezi ve kırsalda görev yapan arkadaşlarımızın bunu aynı zamanda bir asayiş problemi gibi görmeleri gerekir. Tam bir tabiat hadisesidir, felakettir, afettir. O bakımdan tedbir kararlarımızı alırken bu mevzuya da özen göstermemiz gerekir. Burada köy muhtarından valiye kadar her birimize görev düşüyor.''
   
  Toplantıda daha sonra, Orman Bölge Müdür vekili Mehmet Bahar, orman yangınları ile mücadele konusunda katılımcılara bilgi verdi.