Yerel seçimlerinin ardından 23. dönem İl Genel Meclisi çalışmalarına dün başladı. Yapılan başkanlık seçimlerinde AK Parti'nin adayı İşadamı Ali Bolat oy çokluğuyla 2 yıl süreyle İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Bolat, “Ortak kaygımız Isparta olsun” dedi.

30 Mart mahalli idareler seçimlerinin ardından 20 AK Parti, 12 MHP ve 2 CHP'li üyeden oluşan 23. Dönem İl Genel Meclisi, dün ilk kez toplandı. İlk toplantıda başkan ve başkan vekilleri ile katip üyelerin seçimi yapıldı. Yeni Meclis toplantısı 34 üyenin kendini tanıtmasıyla başladı. Başkanlık seçiminden önce, Meclis'te en yaşlı üye olan Uluborlu'nun MHP'li Mevlüt Saygın geçici Başkanlık yaptı. Geçici Başkan vekilleri ise en genç üyeler olan Yalvaç AK Parti Üyesi Hakan Yurttadur ile Gönen AK Parti Üyesi Volkan Konaç oldu.

CHP, MHP’YE DESTEK VERDİ

İl Genel Meclisi Başkanlığı için AK Parti grubu Isparta Merkez İlçe Meclis Üyesi Ali Bolat, MHP grubu ise Yalvaç Meclis Üyesi İbrahim Bozbey'i aday gösterdi. Grupların fire vermediği gizli oylama sonucu Bolat'a 20, Bozbey'e 14 oy çıktı. Böylece CHP'nin 2 Meclis Üyesi de MHP'nin adayını desteklemiş oldu. 

ORTAK KAYGIMIZ ISPARTA OLSUN 

İki yıl boyunca İl Genel Meclisi Başkanlığı'nı yürütecek olan Ali Bolat'ı ilk tebrik eden, MHP'nin Başkan Adayı İbrahim Bozbey oldu. Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Bolat, “Teveccühlerinizle beni bu göreve getirdiniz. Allah bizleri mahcup etmesin. Bizden önce görev yapmış arkadaşlarımızın hepsine buradan teşekkür ediyorum. Verdikleri emaneti Isparta'nın menfaatleri doğrultusunda ileri noktalara götürmek için var gücümüzle çalışacağız. Siyasi görüş ne olursa olsun buradaki ortak kaygımız Isparta olsun” diye konuştu. 

ERENER VE KAYA BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİLDİ

Daha sonra gizli oylama ile Başkan vekilleri seçimi yapıldı. 2 başkan vekilinin belirlendiği seçimde AK Parti'nin Sütçüler Meclis Üyesi Adayı Mustafa Erener ve yine AK Parti'nin Adayı Aksu Meclis Üyesi Mehmet Kaya, başkan vekilliği görevine seçildi.