AK Parti Milletvekili Bilgiç, kapanan belediyelerin yükü nedeniyle ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren 11 Özel İdaresine en geç Aralık ayında gelecek ödenek ile önemli bir rahatlama yaşanacağını söyledi.

Kapanan belediyelerin bütün yükünü sırtına alan Isparta İl Özel İdaresi bütün olumsuzluklara rağmen başarılı çalışmalara imza atıyor.

Geçtiğimiz yıllara göre üç - dört katı çalışma ve yatırıma imza atan Isparta İl Özel İdaresinin en önemli sorunu kapanan belediyelerin maddi yükü. Kapanan belediyelerin kamuya ve piyasaya olan 20 milyona yakın borcu ile birlikte, acil alt - yapı hizmetleri ve diğer acil hizmetlerle birlikte İl Özel İdaresinin adeta elini - kolunu bağlamış durumda.

Türkiye'deki bir çok İl Özel İdare Müdürlüğü tıkanmış duruma gelirken, Isparta İl Özel İdaresi hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Akdaş, birim müdürleri ve özel idare personeli büyük özveri içinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Akdaş, birim müdürleri ve özel idare personeli büyük özveri içinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Özel İdarenin ekonomik olarak sorunlarının hafiflemesi yönünde müjdeli haber ise AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan - Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç'ten geldi. Milletvekili Bilgiç, 203 köyün tamamına en iyi hizmetin verilmesi için Vali Vahdettin Özkan başta olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve bütün ekibin büyük özveri içinde çalıştıklarını, çok verimli bir dönem yaşandığını belirterek:

Tabii ki aksamalar yaşanacaktır, her istenilen, istenildiği anda olmayacaktır. Ama acil sorunların çözümü gerçekleştiriliyor. Özel İdarelerin ekonomik sorunları sadece Isparta'da yok. Türkiye'nin tamamında aynı sorun var. Bu da geçiş döneminde kaynaklanıyor ve sorunlar I çözülmeye başlandı. Isparta İl Özel İdaresi en iyi çalışan kurumlar arasında. Ekonomik alanda yaşanan sorunların hafiflemesi için en geç Aralık ayında gönderilecek ödenek ile rahatlama sağlanacaktır. Böylece kapanan belediyenin borçlarının önemli bir kısmı ödenecek, hizmetler artırılacaktır.

Önemli olan vatandaşlarımızın acil hizmetlerini yerine getirilmesi, önceliklerin ayarlanmasıdır. Bu da en iyi şekilde yerine getirilmektedir" şeklinde konuştu. Milletvekili Bilgiç ayrıca hizmetlerin birlik beraberlik içinde yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.