Antalya duble yol projesi için dereboğazının 2013 yılı yatırım programına alınmamasına kazmalı kürekli eylemle tepki gösterilmişti. Eyleme MHP ve CHP’nin katılmasını eleştiren AK Parti Milletvekili Özel’e MHP İl Başkanı İsa Yalçın sert sözlerle cevap verdi.
 
Dereboğazının duble yol projesi kapsamında 2013 yılı yatırımprogramına alınmamasına Kent Konseyi kazmalı kürekli bir eylemle tepki göstermişti.
 
Sav kasabası çıkışında yapılan eyleme CHP ile MHP’nin katılmasını değerlendiren AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, kazma ve küreklerinde belediyeden alınmasını da mizahi bir dille eleştirmişti. Milletvekili Özel’in bu eleştirilerine CHP’nin ardından MHP İl Başkanı İsa Yalçın’da tepki gösterdi.
 
Eyleme parti olarak değil, Ispartalı olarak katıldıklarını belirten MHP İl Başkanı Yalçın, “Sayın Recep Özel’in açıklamalarına katılmak mümkün değildir. Ispartalılar dereboğazının yatırımprogramına alınmamasına karşın bir tavır ortaya koymuştur. Biz zaten eylemden önce yaptığımız açıklamalarda buraya parti olarak değil bir birey olarak katılacağımızı belirtmiştik. Yani her şeyden öte bir Ispartalı olarak eyleme katıldık. Buna da kent konseyi sahip çıkmıştır. Eyleme de sen CHP’den
sen MHP’den, sen AK Parti’den katıldın diye bir ayırımolmadı. Isparta’nın tümkesimlerinden katılımlar oldu. Ancak her baktığı yerde siyasi rant görenlerin, her baktığı yerde menfaat görenlerin değerlendirmeleri ancak kendilerine yakışan değerlendirmelerdir” diye konuştu.
 
Özel’in açıklamalarını bir Milletvekiline yakıştıramadıklarına dikkat çeken İsa Yalçın, “Sadece ben değil, tümIsparta Recep Özel’in açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyor. Aslında Isparta kamuoyundan özür dileyip, sorumluluk altına girerek, samimi olarak bu işi nasıl Ankara’ya taşıyabilirimin derdinde olması gerekirdi. Ancak bunu yapmadı. Ancak Ispartalılar demokratik ortamda bununla ilgili değerlendirmesini yapacaktır” dedi.
 
Milletvekili Özel’in CHP ile MHP için yaptığı ruh ikizi benzetmesine de değinen Yalçın, “Biz kimsenin arka bahçesi değiliz. Biz Ak Parti gibi daha dün kurulan bir parti değiliz. Partimizin bir geçmişi var. Bu nedenle biz kimseyle birlikte hareket etmeyiz. Ancak mesele Isparta olunca tepkimizi ortaya koyarız” ifadelerini kullandı.