Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Pamukkale Ekspresin kesinlikle kaldırılmayacağını müjdeledi.

Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığında yaptığı görüşmeleri değerlendiren ITSO Başkanı Kaçıkoç, Pamukkale ekspresi kesinlikle iptal olmayacağı konusunda söz aldıklarını ifade etti.

Raylarda yenilenecek

Başkan Kaçıkoç, günlerce tartışılan Pamukkale Ekspresin kesin kaldırılmayacağını müjdeledi. Ulaştırma Bakanı ile yaptığı görüşmeleri değerlendiren Başkan Kaçıkoç; “Mustafa Karaşahin ile birlikte Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Halil Şelçuk ile görüştük. Pamukkale Ekspres girişimlerimiz sonucunda kesinlikle kaldırılmayacak. Ayrıca Eskiyen 20. km raylarında değiştirileceği sözünü aldık” şeklinde konuştu.

Hızlı trenin vadesi yüksek

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, eskiden tren biletlerinin bir ay süreli satılması gerekirken bu süreyi her ihtimale karşı 15 güne indirdiklerini söyledi. Bir ara hızlı tren projesini de görüştük diyen Başkan Kaçıkoç; “Bu uzun vadeli bir proje 15 - 20 sene olabilir.

 Bizim teklifimiz Gümüşgün köyünde bir istasyonun olmasıydı. Yani havalimanına yakın olmasıydı. Hızlı tren"in Keçiborlu"da bir yerde olmasını istemiştik ancak, hızlı trenin 20-30 km için duramayacağını söyledikleri için, Isparta, Burdur ve Gümüşgün"e ortak bir nokta olan yeni Burdur yolu olabileceği kararlaştırıldı. Belki bu projemiz 10 yada 15 yıl sonra gerçekleşir bilemeyiz” diye konuştu.

Havalimanı atıl halden kalkacak

Mustafa Karaşahin ile yaptıkları görüşmede Isparta Süleyman Demirel Havalimanı atıl halden kalkacağını söyleyen ITSO Başkanı Kaçıkoç, “Antalya"da gürültü yapan ses uçaklarının Isparta"dan kalkmasını istedik. Ayrıca Havalimanını kargo taşıma merkezi olması için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerde bulunduk.

 Buradan da söz aldık. Süleyman Demirel havalimanını atıl durumdan kurtarmak için Isparta, Burdur il ve ilçeler sivil toplum örgütleri birlik ve beraberlik oluşturmaları lazımdır” dedi. Daha sonra Sanayi Bakanlığı ile Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta"mızda da sektörel bazda teşvik raporunun hazırlandığını söyleyen Başkan Kaçıkoç; “Ayrıca havalimanı ile organize sanayi arasında yat konusunu gündeme getirdiklerini bu proje için bize destek olmalarını istedik.

 Çünkü bu proje ile hem yan sanayi hem de havalimanı ile organize sanayi arasında kurulması Isparta ekonomisine ve Isparta havalimanına katkı sağlayacağını söyledik. Bunun için gerek sektörel bazda gerekse teşvik bazında bize yardımcı olmasını istedik ve söz aldık. Daha sonra Maliye Bakanlığına gittik. Yetkililerle bürokrasi alanında desteklerini istedik” diye konuştu.

Yardımcı olacaklar

İŞGEM Isparta"da da kurulacağı aşamasında yardımcı olacaklardır diyen Başkan Kaçıkoç, “Ak Parti Isparta Milletvekili Sait Dilek"in bu hususta yardımları büyük oldu. Ayrıca Dünya Bankası kanalı ile finansa edilecek olan İŞGEM"e Özel İdare, Isparta Belediyesi, Yalvaç Belediyesi, ITSO, Isparta Ticaret Borsası, Sivil Toplum Örgütleri, Yalvaç Ticaret Odası, Burdur Ticaret ve Saniye Odası, Burdur Ticaret Borsa"sıda yardımcı olacaktır” dedi

Başkan Kaçıkoç ayrıca ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki silahlı saldırıyı kınadıklarını söyledi. Kaçıkoç, yaşanan olay gerçekten çok üzücü, şehitlerimize Allah"tan rahmet, geride kalan kederli ailelerine baş sağılığı diliyoruz dedi.

Olusum