Isparta Salı Halk Pazarı esnafı ve halkı ile Pazar fiyatlarını konuştuk.

Pazar halkı ‘’eskiden 50 lira’ya alışverişimizi tamamlayabiliyorduk fakat şimdi yarısını bile zor karşılıyoruz, fiyatlara göre alım gücümüzde düştü şeklinde konuştu’’.

Pazarın zam şampiyonunun domates olmasından yakınanların sayısı oldukça fazla. Bunun yanında Pazar esnafı ise domates’in bu kadar pahalı olmasını ‘’talep çok fazla ihracat arttı, geçmiş dönemlerle fiyatları bizde kıyaslayamıyoruz piyasaya göre herkesin alım gücü düştü buda bizi ister istemez etkiledi , gelecek zamanlarda domates fiyatlarının düşmesi bekleniyor’’ şeklinde konuştu.

Bunun yanında domates ile rekabet halinde olan muz meyvelerin en pahalısı, Şarküteri reyonu’nun el yakanı ise tereyağı olarak tezgahlardaki yerini koruyor.

Çekirdek bir ailenin Pazar ihtiyaçlarını en az 100 lira ile karşılayabileceğini söyleyen Pazar esnafı’’ tabi bu fiyat alacaklarına göre artıp azalabilir genel olarak pazarın pahalılığının sebebini ise bazı ürünler yeni çıkarken bazı ürünler ise biterken pahalanır, biz buna ilk turfanda ve son turfanda diyoruz. Herhangi bir ürün bol iken çok ucuz olduğunda talep olmuyor ama azken talep artıyor. Geçmiş dönemlerde bu şekilde 1 ton ürünü çöpe attık. Herkes doğal olarak ihtiyacına ve bütçesine göre alıyor bu bize zarar olarak dönüyor. Attığımız ürünler tekrar tezgâhımıza geldiğinde dengelemek adına pahalı satıyoruz, yine de mevsimi olan ürünler tercih edildiğinde uygun fiyatlarla alabilirler’’ şeklinde konuştu.

Express:Sare Baştürk