TOKİ Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıi ile Rize Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm uygulayacak. TOKİ'nin proje hazırlaması için davet gönderdiği 5 mimarlık firması arasında Origami de var.

    TOKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine 19 kilometre uzaklıkta olan 1350 rakımdaki Ayder Yaylası'nda Kentsel Dönüşüm Projesi uygulayacak. Yayla, bütünüyle ele alınacak, mevcut dokusu korunarak özüne dönüştürülecek. 

    TOKİ, Ayder Yaylası'nın Kentsel Dönüşüm Projesi için Türkiye'de 5 mimarlık firmasına davetiye gönderdi. TOKİ'nin davet ettiği firmalar arasında Mimar Muhammed Uyar'ın sahibi olduğu Origami Mimarlık da bulunuyor. Mimar Uyar ve beraberindeki uzman heyet TOKİ'ye sunulacak proje için çalışmalara başladı. Uyar'ın ekibinde SDÜT'den Şehir Plancısı Prof. Dr. Ziya Gençel de bulunuyor. TOKİ'ye sunulan 5 projeden birisi geliştirilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.  

Ayder Yaylası Hakkında
    Ayder yaylası, Rize`nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda 1350m. rakımda ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı bir  yayla. Kaçkar Dağı`na çıkmaya gelen dağcıların ilk durak yeridir. Turizm bölgesi olarak ilan edilmesinden sonra oldukça gelişme göstermiştir. 50 derece sıcaklıkdaki kaplıcası, buranın gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Kaplıca romatizmal hastalıklar, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.