. Yıllardır kalksın, kalkmasın tartışmalarına neden olan ve halk tarafından kaldırılması istenmeyen Pazar yeni ve modern bir alanda hizmetine devam edecek. Rus Pazarı esnafı dün Halı Sarayı Kültür Merkezi"nde saat 10.00"da yapılan programla yeni yerlerini belirledi.

   Bu hafta Yeni Çarşamba Pazarı kompleksine taşınacak olan ve 413 esnafı ilgilendiren programa esnaf odaları başkanları da katıldı. Belediye Zabıta Müdürü Mustafa Taşkaya açılış konuşmasında yaptığı açıklamada yeni belediyeler yasasına göre Pazar yerlerinin düzenlenmesinin belediyelere devredildiğini belirterek Rus Pazarı olarak bilinen Davraz Pazar yerinde yeni düzenlemeye gidildiğini ve artık bundan böyle bu pazarın Yeni Çarşamba Pazarı kompleksinde oluşturulan alanda açılacağını ifade etti.

   Otopark, WC, sosyal alan sıkıntıları bulunmayan yeni Pazar okul sezonunun başlaması nedeniyle önümüzdeki iki hafta da her iki yerde de açılırken bundan sonra ki hafta tamamen yeni yerine taşınmış olacak. Zabıta Müdürü Mustafa Taşkaya zabıta ekiplerinin iki haftadır meslek odalarına kayıtlı Rus Pazarı esnafını tespit ettiklerini ve kura çekimi için bu esnafların davet edildiğini hatırlatarak, “Odalara, vergi dairelerine kayıdı bulunmayan esnafa burada yer verilmeyecek.

    Ayrıca kayıt altına alınma işlemleri titizlikle yapılarak her esnafımıza çalışma belgesi tanzim edilecek. Bu sayede hiç kimse yerini başkasına hava parası almak suretiyle devrederek haksız kazanç sağlayamayacağı gibi yer tartışmalarının da tarihe karışacak. Bizim tespitlerimize göre Davraz Pazarı"nda 413 esnafımız bulunuyor ve biz bu esnaflarımıza altışar metrekarelik alanlar ayırdık.

        Şimdi yapacağımız kura çekiminde belirlenecek yerleriniz yerleşik alan olarak kalacak” dedi. Yeni Köy Garajı"nın da taşınması ile birlikte modern bir kompleks haline gelen Yeni Çarşamba Pazarı"nda Pazar günleri Rus Pazarı"nın da kurulmasıyla birlikte bu bölgeye gözle görülür bir canlılık gelecek olması köy garajı esnafını da son derece memnun etti. Kura çekimi öğleden sonraki saatlere kadar devam etti.