SDÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erdal, şarap üretimine başladığını söyledi. Erdal üretimin Göller Bölgesi"nde ilk olduğunu açıkladı.

   Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erdal, Isparta"da bulunan üzümlerin pazarının eskisi gibi olmamasından dolayı şarap imalatına başladıklarını dile getirdi. Erdal, üzüm üreticilerine öncülük etmek istediklerini belirterek çok kârlı bir iş olduğunu söyledi.

  Erdal, 5 ay gibi kısa bir sürede deneme amaçlı 500 şişe şarap imal ettiklerini dile getirerek, özellikle yöre üzümlerini değerlendirdiklerini kaydetti. SDÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erdal, şarap üretiminde başarıya ulaştıkları zaman tescil ve marka olma yolunda ilerleyeceklerini ifade ederek, imal ettikleri şarabın kaliteli olduğunu dile getirdi.

   Pilot şarap atölyelerinin olduğunu ve şu ana kadar 3 ton üzümün işlendiğini bildiren Erdal Ispartalı çiftçilerin yörelerinde Ziraat Fakültesi araştırma ve uygulama merkezi olmasından dolayı şanslı olduklarını söyledi. Ispartalı çiftçilerin menfaatlerini düşünerek çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Erdal, son olarak yaptıkları bir çalışmanın da özellikle üzüm üreticilerinin dikkatini çekecek olan şarap yapma çalışması çiftçilerin yüzünün güleceğini ifade etti.

  Isparta"da yetişen üzümün eskisi gibi pazar payı olmamasından dolayı üzümü değerlendirmek için şarap üretimine başladıklarını söyleyen Erdal çalışmanın göller bölgesinde bir ilk olduğuna dikkat çekti. Şu ana kadar 3 ton üzümü işleyerek yaklaşık 500 şişe deneme amaçlı şarap ürettiklerini belirten Erdal, Uluğbey Karası üzümlerinin bölgede yaygın şekilde bulunduğunu ancak pazarlamada sorun yaşandığını söyledi.

   Bu üzümün özelliğinin taze olarak sofrada tüketilmesi olduğuna değinen Erdal, bu üzümleri alarak şarap üretimine geçtiklerini kaydetti. Çeşitli şarap uzmanlarının görüşlerine göre son derece kaliteli bir şarabın ortaya çıktığını ifade eden Erdal, “Biz bu üretimi yatırımcıların görmesi için gerçekleştirdik.

  Biz çiftçilerimize görevimiz gereği öncü olmak istiyoruz. Bu aşamalardan sonra ise tescil ve marka işlemlerini gerçekleştireceğiz” şeklinde açıklama yaptı.