Göreve geldiği günden bu yana kasabaya yatırım için yorulmak bilmeden çalışan Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi, ilçeyi yatırım merkezi haline getirmeyi başardı. Özellikle fabrika yatırımlarına yönelik altyapıda kolaylık sağlayan Başkan İpekçi, her geçen gün çekim merkezi haline gelen kasabayı İLÇE yapmaya kararlı: “Sav, büyüyor, yolu, altyapısı, yatırımları ile ilçe olacağım diyorum.”

‘Havası, suyu, doğası ve duasıyla Sav önemli bir merkez’ diyen Belediye Başkanı, kasabasına hizmet aşkı ile durmadan çalışıyor. Meclis üyeleri ve halkının desteğini arkasına alan Başkan İpekçi, “Dolu dolu bir hizmet dönemi yaşamak istiyorum. Uykularım kaçıyor, kasabada geceleri kalkıp dolaşıyorum” diyor.

BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN ARAÇ DESTEĞİ

Bu çalışması büyük takdir toplayan Başkan İpekçi, bir ilçenin alabileceği destekleri de almayı başardı ve müjdeyi ilk dergimizle paylaştı: Belediyeler Birliği Isparta’ya 2 araç verdi. Bu araçların biri Şarkiraağaç ilçesine diğeri Sav Kasabası’na tahsis edildi. Araç, bu yıl içinde teslim edilecek.

İşte Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi’nin kasabaya 2 yılda kazandırdığı bazı hizmetlerin başlıkları:

Su hatları, TEDAŞ, CLK, TEİAŞ yatırımları kasabada hız kazandı. TEDAŞ tarafından 8 trafo yapılıyor, maliyeti 2.5 milyon lira. Fabrikalar bölgesinde bir fabrikanın açılışı yapıldı, 7-8 yatırım daha devam ediyor. 3 fabrikanın temmuz veya ağustos ayında açılması bekleniyor.

İLK KEZ BİR KASABAYA DOĞALGAZ GELDİ

Sav, yaşanabilir ve tercih edilebilir bir kasaba haline geldi, geliyor. Altyapısıyla, üstyapısıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşaatlarımız devam ediyor. Isparta’da güzel bir hava yakaladık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM Başkanvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, Milletvekillerimiz Sayın Recep Özel, Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen, Valimiz ve kamu görevlileri ile birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Rabbim birlikteliğimizi bozmasın. Sav’ı çok değerli bir kasaba haline getiriyoruz. Şu an su hatlarını yeniliyoruz. 54 km’lik hattımızı 64 km ’ye çıkardık. Isparta’da ilk kez kasaba olarak bize doğalgaz geldi. Sayın Milletvekillerimiz bize çok destek veriyor. Bakanlıklara gittiğimizde bize liderlik ediyorlar. Isparta Belediye Başkanımızın bize çok büyük destekleri var. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

SAV’DA KÜÇÜK OSB KURULUYOR

Sav’a büyük yatırımlar geliyor. Bu gurur verici bir durum. Ticaret Odamız önemli hizmetler yapıyor. Benim dönemimde Sav, küçük organize sanayi bölgesi olacak. Seçim döneminde bu sözü vermiştik. Şu an 7 ruhsat verdik. 4 ruhsat ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çok güzel fabrikalar inşa ediliyor. Altyapısını hızlı bir şekilde yapıyoruz. Şu an su hattı projesini hazırladık. Nisandan itibaren su hattını çekiyoruz. Şu an doğalgaz çalışmalarımız var. Torosgaz, hızlı bir şekilde yatırım yapıyor. Orada tüm fabrikalarımıza doğalgaz gelecek. Kanalizasyon işlerini yapıyoruz. 2 kilometrelik kanalizasyonu kendi imkanımızla yapıyoruz. 1 yıl içinde en az 20 tane fabrika olacak. Biz yollarını açtık. Nisan mayıs gibi Sav sanayi alanı tamamen bitmiş olacak. Sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın emrindeyiz. İnşallah 2021-2022-2023 yılları Sav için çok daha güzel olacak. Vatandaşımızın duası ve kasabamız doğası ile daha güzel olacak.

YATIRIMLAR HIZ KAZANDI

2020 yılında 39 ruhsat verildi. Be neyi gösteriyor. Doğalgazın gelişi, su hatlarının gelmesi ve yenilenmesi, yolların açılması ve altyapının hızlı bir şekilde tamamlanması yatırımları hızlandırdı.

Fatih Mahallesi’nde çok sıkıntılar vardı, bin 200 m. kanalizasyon döşedik, daha sonra da 5 bin m2 taş döşeme işi yapılacak. Isparta Belediyesi ISTEM ile görüşmeleri yaptım ve 3 ay sonra sonuç almayı planlıyoruz.

Gazi Güreli Okulu yoluna girdik, yolları açtık, eski depomuzu da kullanacağız. İtfaiye, ilaçlama ve vidanjörler orada olacak. Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak için fidan dikim çalışmaları yapıyoruz. Her birinin bir ağacı olacak, fidanlarını dikmekle kalmıyor çocuklarımız, onların bakım ve sulamasını da üstleniyor.

Ayrıca, mesirelik alan çalışmalarımız da hız kazandı. Kamelya bakımları yapıldı. Halı saha bakımı yapıldı.

Asfalt bağlantılarımız hazır.

Tekler Mahallesine kanalizasyon döşenecek.

Harman yerine semt sahası ve halı saha yapılacak. Ben sporu seven bir insanım.

Türbe ve cami restorasyonu yapılacak.

Araç filosu zenginleştirildi. 12 civarında araç aldık.

Kaynak: Kum saati