Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 6'ncı dönem, 4'üncü rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, görevi devraldı.
SDÜ Kültür Merkezi'nde görev değişikliği için düzenlenen törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Rektör ve CHP Aydın Milletvekili Adayı Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile AK Parti, MHP Isparta milletvekili adayları katıldı.
SDÜ'nün yeni Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, törende yaptığı konuşmada, kendisine bu görevi verenlere teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi yönünde çalışmalarda bulunacağını ifade eden İbicioğlu, hoşgörüsünün Anadolu toprakları kadar geniş olacağını belirtti. Üniversite için 3 ana hedef çizdiğini kaydeden İbicioğlu, ''SDÜ, Ispart ve Batı Akdeniz Bölgesi ile daha çok kucaklaşacak, uluslararası alanda marka, Isparta ve Türkiye'nin bilim yüzü olacak, girişimci üniversite kavramını yerleştirecek'' diye konuştu.
Akademisyen ve öğrencilere seslenen İbicioğlu, cahillik, fakirlik ve ayrılık kavramlarına karşı savaş açmalarını istedi. Bugün SDÜ'de bayrak değişimi yaşandığını aktaran İbicioğlu, kurumların kalıcı, yönetimlerle çalışanların ise geçici olduğunu aktardı. SDÜ'nün köklü bir çınar olduğunu ifade eden İbicioğlu, geçmişten geleceğe uzanacak bu kurumda güzel izler bırakmak istediğini belirtti. SDÜ'yü daha üst sıralara taşıma gayreti içinde olacağını belirten İbicioğlu, sözlerine şöyle devam etti:
''Üniversiteler evrensel bilgi üretirler, bilim insanlarının en büyük ideali bilim evrenine katkı sağlamaktır. Üniversitelerden hizmet etmek ve kalıcı değerler beklenir. Üniversiteler ekonomik, sosyal ve kültürel hayatını yükseltmeli. Üniversitemizin en önemli ülküsü Isparta'yı ve bölgeyi ulusal ve küresel düzeyde ses getirecek hamleler yapmasıdır. Yeni yolumuzda birlikte hareket etmeyi diliyorum.''
SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu da, üniversitenin sadece laboratuvar, kütüphane, araştırma merkezleri olmadığını, üniversitelerin birer insan anlamı taşıdığını belirtti. SDÜ'de bulunan öğrencilerin, akademisyenlerin, çalışanların SDÜ içinde yaşayan birer organizma olduğunu ve her parçanın birbiriyle ilişkili olduğunu aktaran Dulupçu, şunları söyledi:
''SDÜ özgün bir kulvarda ilerliyor. Bu ligde başka oyuncu yok. Aslında kendimizle yarışıyoruz. Genç ve dinamik üniversiteyiz. Az zamanda çok işler yaptık. Enerji bundan sonra da sürecek. Dinamik yapı Metin Bey ile uluslararasılaştı. Umut ediyorum ki dünya üniversitesi olma yolunda SDÜ sağlam adımlarla ilerleyecek. Ama çok boyutlu olmak gerekiyor. Ülkemize, yerele pencere açılmalı. Sıkı, güçlü, diyalogların açılmasını diliyorum. İyi takımda oynadığı zaman mutlu olur. Şampiyon olmak önemli değil. Oyun oynamak, süreçten zevk almaktır.''
Konuşmaların ardından eski Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu tarafından İbicioğlu'na cübbe giydirildi.