Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yönetimi Mediko Sosyal Hizmetlerden sağlık hizmeti alan öğrencilerin, günlük tedavilerinde meydana gelen mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, öğrencilerden muayene ücreti almayacağını açıkladı.

SDÜ Yönetimi, 1 Ekim 2009 tarihinde toplanarak öğrencilerin günlük tedavilerindeki mağduriyetlerinin önlenmesi için muayene ücreti alınmaması karara aldı. Buna göre sadece öğrenci sağlık karnesi olan öğrenciler, bölüm sekreterlik bürolarından aldığı sevkle sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan öğrenciler ise sevk çıkarmadan muayenelerini yaptırabilecekler.

SDÜ Genel Sekreteri Aziz Bayrak, her akademik yılını başında YÖK’ün üniversitelerde Mediko Sosyal Hizmetler’de tedavi hizmeti alan öğrencilerden 1-2 TL gibi para alınması yönünde karar aldığını anımsattı. SDÜ, Yönetimi’nin yetkisi kapsamında bu akademik yılından itibaren SDÜ Mediko Sosyal’den hizmet alan öğrencilerden muayene ücreti alınmaması yönünde karar verdiğini belirten Bayrak, “Üniversiteler muayene ücreti alınmaması yönünde karar alabiliyor. Bu yıldan itibaren öğrencilerimiz MEDİKO’ya para vermeyecekler” diye konuştu.

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN ÖĞRENCİYE SDÜ SAHİP ÇIKIYOR

Sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin de SDÜ’de her türlü sağlık hizmetinden ücretsiz yararlandırıldığına dikkat çeken Bayrak, “Sosyal güvencesi olmayan öğrencilerimizin her türlü sağlık hizmeti üniversitemizin özel bütçesinden karşılanıyor. Geçen yıllarda bunun örneklerini verdik. Sosyal güvencesi olmayan bir öğrencimize böbrek nakli yapıldı. Yaklaşık 200 bin TL üniversite bütçesinden ödendi. Yani üniversitemiz maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimizin sağlık masraflarını üstleniyor” şeklinde konuştu.

 İHA