Eski SDÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan,  alanındaki son gelişmeleri öğrenmek ve  araştırma yapmak üzere Amerika’ya gitti. Prof. Dr. Kutluhan, 3 ay boyunca sara hastalığının erken teşhi ve tedavisi konusunda çalışma yapacak.

            Dün Isparta’dan ayrılan Prof. Dr. Kutluhan, Amerika’nın Karolanya Eyaleti Durkan Üniversitesi’nde 3 ay boyunca görev yapacak. Halk arasında epilepsi hastalığı olarak bilinen sara konusunda araştırma yapacak olan Kutluhan, cerrahi uygulamaları yerinde görecek.

            Başhekimliği döneminde SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sara hastalarının izlenmesi ve hastalık türlerinin tespiti konusunda araştırma ünitesi kuran Prof. Dr. Kutluhan’ın ABD dönüşünde Türkiye’de ilk defa cerrahi yöntemle sara tedavisine başlama iddiasında olduğu öğrenildi.

ABD DURAN Üniversitesi Epilepsi Araştırma Merkezi’nde cerrahi yöntemlerle saralı hastaların tedavilerinde %100 lük başarı elde edildiği öğrenildi. Merkezde yeni doğan çocukların da bir günlük izleme testlerinden sonra varsa epilepsi problemlerinin cerrahi yöntemlerle tedavi edildiği bildirildi.