Süleyman Demirel Üniversitesinin her akademik bölümünden üyesi bulunan Tiyatro Topluluğu, bu sanat dalı ile toplumsal fayda sağlamayı, eğitim aldıkları alanların yanı sıra kişisel gelişimlerini desteklemek ve toplum için değer üretmek istediklerini anlatıyor. "Sanat iyileştirir, güzelleştirir" diyen öğrenciler ile 4 Mart Pazartesi günü sahnelenecek "Salaklar Sofrası"nın provasında buluştuk.

-Akademik eğitimlerinin yanı sıra topluma sanat ile dokunmak istiyorlar

Süleyman Demirel Üniversitesinin 110 öğrenci topluluğundan biri olan Tiyatro Topluluğu, farklı akademik disiplinlerden gelen öğrencilerden oluşuyor. Tıp'tan Diş Hekimliği'ne; Hukuk'tan Mimarlık'a; İktisat'tan İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültesi'ne kadar her bölümden üyesi bulunan tiyatro öğrencileri akademik eğitimlerinin dışında kalan zamanlarda kişisel gelişimlerini beslemek, toplum için fayda ve değer üretmek gayesiyle Tiyatro Topluluğunu oluşturduklarını belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Topluluk Başkanı Ömer Cesur, akademik eğitim yanı sıra farklı alanlarla ilgilenmenin özgüven aşılaması ve kişisel gelişimlerini beslemesi açısından çok değerli olduğunu ve sahnede olmanın insan ilişkilerini beslediğini söyledi.

Cesur, sözlerine şöyle devam etti: ''Tiyatro Topluluğu, 1997'de kuruldu.160 üyesi var. Her akademik yılda en az iki faaliyet düzenliyoruz. Sosyal mesaj içeren oyunlar sahnelemeye özen gösteriyoruz. Sorunlara sanat dili ile değinmeye çalışıyoruz. Duygu yoğunluğu en yüksek sanat dallarından biri olan tiyatro ile üzerimize düşen ödevleri yapmaya çalışıyoruz. Ana hedeflerimizden birisi tiyatro sanatını sevdirmek. Halkımızın tiyatroya gönül ve değer vermesi için elimizden gelen katkıları sağlamaya çalışıyoruz. SDÜ Tiyatro Topluluğu olarak en önemli hedeflerimizden biri de köy, kasaba ve ilçelerde oyunlar sahnelemek. Kırsal bölgelerde yaşayan başta çocuklar olmak üzere halkımıza dokunmaktır.''

-Topluluk 4 Mart Pazartesi günü bu yıl üçüncü kez ''perde'' diyor

Tiyatro Topluluğu, 2018-2019 Akademik Yılı’nda üçüncü kez sanatseverlerle buluşacak. ''Salaklar Sofrası'' ismi ile Türkçe'ye uyarlanan Francis Veber'in eseri 4 Mart 2019 Pazartesi günü saat 19.00'da Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye başlayacak.

Yönetmenliğini Topluluk Başkanı Ömer Cesur'un üstlendiği iki perdelik komedi oyunu Salaklar Sofrası, 5 ve 6 Mart'ta aynı yer ve saatte sahnelenecek. Oyun, herkese açık ve ücretsiz. Salaklar Sofrası'nın oyuncuları SDÜ öğrencileri ve halkı sanat etkinliğinde buluşmaya davet ediyor.

Topluluk, 18,19 ve 20 Mart'ta da ''Karanlık İşler'' eseri ile perde açacak.