Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 14. Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında öğrenciler farklı alanlarda stant açtı.

SDÜ'lü öğrencilere final öncesi moral vermek, sınav stresinden kurtulmak ve yılın yorgunluğunu atmaları amacıyla hazırlanan bahar şenlikleri, çeşitli gösterilerle devam ediyor.

Şenlikler kapsamında SDÜ'de öğrenim gören öğrenciler, açtıkları çeşitli stantlarla şenliğe renk kattılar. Stantlar arasında en fazla dikkati çeken ise ters yöne hareket eden bisiklet oldu. SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Abdullah Ulusan, ürettiği ve adına ''Tersiklet'' koyduğu ters yöne hareket eden bisiklet ile öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Bisikletin direksiyon kısmını ters olarak yaptığını anlatan Ulusan, direksiyonun sağa döndüğünde bisikletin sola, direksiyonun sola döndüğünde de bisikletin sağa doğru hareket ettiğini belirtti. Bu bisikletle 5 metre gidebilene bir cep telefonu hediye etme kararı aldığını söyleyen Ulusan, ancak henüz kimsenin bunu başaramadığını aktardı.

Ters yönde hareket eden bisikletin yer aldığı stantta eğlenceli ve hareketli anlar yaşandı. SDÜ Yerleşkesinde ters yöne hareket eden bisikletin yanında farklı stantlar da yer aldı. SDÜ Mimarlık Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencileri de açtıkları stantta hem tarot falı baktılar hem de midye satışı yaptılar.

Biomedikal Cihaz Teknolojileri üçüncü sınıf öğrencisi Veli Demir ise çeşitli hayvanları hayvan sevenlerle buluşturdu. Standına Ankara kedisi, tavşan, kuş, balık ve kaplumbağa ile süsleyen Demir, Ankara kedisini de 500 TL'ye satışa çıkardı.

Yapı öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi Ahmet Ergin Karahan da, arkadaşlarına geçici dövme yaptı.