İmralı sürecini tepki ile karşılayan şehit aileleri, “Biz bu süreci asla kabul etmiyoruz. Versinler o caniyi biz gerekeni yaparız” dediler. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emin Pınar da bu süreçte kendilerinin genel merkez bazında bir çalışma yapmak istediğini söyledi.
 
İmralı süreci, şehit ailelerinin en önemli gündemi. Çünkü, onlar yavrusunu terör belasına toprağa vermiş analar, babalar. Hükümetin son günlerde yaptığı görüşmeler, kamu görevlilerinin yıllar sonra ailelerine teslimi ve yaşananlar, şehit ailelerini derinden yaralıyor.
 
Şehit Aileleri Derneği Şubelerden Sorumlu Genel Koordinatörü Emin Pınar, süreci değerlendirirken, “Milli onurumuz ayaklar altına alınmamalı” dedi. Pınar, “Milli haysiyetimiz, onurumuz, ayaklar altına alınmadan bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz. Ama biz, bunun hemen bir gün içinde sonuçlanmayacağını da biliyoruz. Bu uzun soluklu bir iş. İnşallah memleketimizin lehine olur diyoruz. Ben şunu söylüyorum, yanlış anlaşılmasın bu sözümama teslimolan ya da kaçırılan askerlerin teslimolmamaları isterdim. Ne olurdu 6 bin 179 şehit vermişiz, 6 bin 187 olurdu. Ama olurlarıyla ve rahmetle anılırlardı. Şimdi şüpheyle anılıyorlar. Bu sürecin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şehit ailelerinin ve gazilerin incinmemesi lazım. Bu süreç kapalı bir kutu.
 
Yetkililer de net bir açıklama yapmıyorlar. Bizim korkumuz Habur gibi ikinci bir facianın olmaması. Bu süreçte provake eylemlere de gelmiyoruz. Beklemedeyiz” dedi.
 
BİLGİ EDİNME
 
Emin Pınar, İmralı süreciyle ilgili tümşubelerin genel merkez nezdinde toplanarak bilgi verilmesini de istedi. Pınar, “Mecliste milletvekillerine bir teklifte bulundum. Şubelerin hepsini toplayalım. Bizi ikna edici bir açıklama yapsınlar, biz de ailelerle bu bilgiyi paylaşalım. Böylece kafalardaki soru işaretleri kalksın” dedi.