ŞENGÖL KORUMA ALTINDAKİ GÖLÜ DOLDURULUYOR!.. YETKİLİLER NEREDE?..

TEZATLIĞIN BU KADARINA PES!..

‘’Bugüne kadar Eğirdir Gölü’ne yaptığım korumayı kimse yapmadı.’’ diyen Belediye Başkanı Şengöl’den habersiz mi göl dolduruluyor?
   Belediye iş makinelerinin çalıştığı göl dolgusunda balıkların yumurtlama sahaları yok ediliyor…

   Yıllardır yapılan vahşi dolgularla ağır işkencelere uğrayan  Eğirdir Gölü Yine acımasızca dolduruluyor.
    Köprübaşı mevkiindeki Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu ile eski tabakhane arası kıyı bölgesinde devam eden doldurmayı Eğirdir Belediyesi’ni iş makineleri yapıyor.
    Yaz aylarından göldeki suyun kıyıdan çekilmesini fırsat bilen Eğirdir Belediyesi, taş ve toprakla dolgu yaparak yer kazanıyor. Balıkların yumurta bırakma bölgesi olan sazlıklı kıyıların doldurulmasına seyirci kalan yetkililere tepkiler büyüyor.

    Başkan Şengöl’ün talimatıyla iş makinelerinin çalıştırılarak dolgu işlemelerinin yapıldığı söylenirken dolgudan dolayı üzüntülerini belirten vatandaşlar, kıyıların korunmasıyla birinci dereceden sorumlu olan valilik ve kaymakamlığın konun neresinde olduğunun açıklanmasını istiyor.
    Diğer taraftan , ‘’Bugüne kadar Eğirdir Gölü’ne yaptığım korumayı kimse yapmadı diyen Şengöl’ün, kıyıda yapılan dolguyu ‘’Benim haberim yok.’’ Deme şansının olmadığı belirtilirken halktan ‘’Tezatlığın bu kadarına pes!..’’ sesleri yükselmeye devam ediyor.

      Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi binası önündeki sazlıklı kıyıda Anayasa ve Kanunlara, Eğirdir Gölü Özel Hükümeri’ne aykırı olarak dolgu ve dolgu ile yer kazanma işlemlerini yapan, yaptıranlar ile kanun tanımazlıklara karşı yetkilerini kullanmayarak; göz yuman, görmemezlikten gelen yetkililerden hesap sorulabilirse ancak dolguların önüne geçilebileceği ve gölün nefes alabileceği   ifade ediliyor.
     Anaysaya, kanunlara, ilgili yönetmelikler ile Eğirdir Gölü Özel Hükümleri’ne uyalım ve gelecekte kıymet daha çok anlaşılacak olan güzel gölümüzü artık doldurmayalım, gölümüzü kirletmeyelim, balıkların yumurtlama yuvalarını bozmayalım. 

  Gelecek için gölümüzü koruyalım.
  Bütün yetkilileri göreve çağırıyoruz!..
 
Haberin Diğer Fotoğrafları