Geleneksel Kocadağ Gençlik Kurultay"ının 11. Senirkent Belediye Santral Mesireliğinde gerçekleştirildi.

Kurultay"a MHP İl Başkanı Mustafa Şimşek, Eski İl Başkanı Erdoğan Cabıoğlu, MHP İl ve ilçe yöneticileri, geçen dönem Milletvekilleri Osman Gazi Aksoy, Mustafa Zorlu, Keçiborlu Belediye Başkanı İsmail Maçıka, Uluğbey Belediye Başkanı Sabri Sarkaya, Ankara Senirkentliler Dernek Başkanı Hüseyin Baykal, İstanbul Senirkentliler Dernek Başkan Faik Aşcı, Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Erol Civelekoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Türkocağı Isparta Şube Başkanı Op. Dr. Ş. Levent Başyiğit ve yönetim kurulu üyeleri, Ege Sen-Der danışma kurulu üyesi emekli öğretmen Gülten Orhan, DSP ilçe başkanı Kemal Koyun, çevre il ve ilçelerden çok sayıda misafirin yanı sıra Senirkentliler katıldı.

Kurultay 13 Temmuz 1995 yılında ilçede yaşanan sel felaketinde hayatını yitiren 74 vatandaşın ruhuna okunan mevlid-i şerifle başladı. 50 civarında çocuğun sünnetinin de yaptırıldığı kurultaya katılanlara tavuklu pilav ve irmik helvesı ikram edildi. Isparta Tarihi Mehter Takımının verdiği harika konser izleyenlerce ayakta alkışlandı.

Kurultay tertip komitesi adına konuşan İl Genel Meclisi Üyesi Ecz. Mehmet Ali Heybeli, “kurultay afişimize bakarsanız, Kocadağ"ın arkasından Senirkent"e mahzun mahzun bakan bir Boz kurt görürsünüz. Bence bu mahzun bakışın sebebi, öz be öz Oğuz Boyundan gelen Senirkent halkının milli meselelere son yıllarda biraz daha duyarsız kalmalarıdır.

Bizler bu organizasyonu maddi ve manevi fedakarlıklar göstererek yapıyoruz. Bütün siyasi parti temsilcilerimizi, esnafımızı ayrım gözetmeksizin davet ediyoruz. Senrikent tabiri ile burnumuzu sıksan canımızın çıkacağı günümüzde siz değerli halkımıza birlik beraberlik ortamında hoşca bir vakit geçirtebilmek için bu kurultayı ve sünnet şölenini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Belediye Başkanlığı döneminde Senirkent için gecesini gündüzüne katarak çalıştığını belirten Senirkent Belediye Başkanı Süleyman Dönmez de, “ bunun en son örneği Senirkent Meslek Yüksek Okulu binasıdır. Bu bina bütün Senirkent ile ilgili vakıf ve derneklerin öncülüğünde hayırsever hemşerilerimizin katkılarıyla yapılmıştır.

Şimdi de bölüm ve öğrenci sayılarında belirli bir kontenjan artışı sağlanmıştır. Hedeflediğimiz 3 bin öğrenciye önümüzdeki yıllarda ulaşacağız. Bu konuda SDÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Lütfü Baydar ve okul müdürümüz Yard. Doç. Dr. Murat Kayalar"a teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Halk oyunları gösterileri yapıldı. Havai Fişek gösterileri eşliğinde Ozan Ünsal, Özgün Müzik Sanatçısı Senirkent"li Fatih Kayhan, Halk Müziği Sanatçıları Senirkentli Başkal ve Yudum, birbirinde güzel eserlerle kurultaya katılanlara eşsiz bir gece yaşattılar. Program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.