Son günlerde sıcaklıkların eksi derecelerde seyretmesi su sayaçlarının da donup patlamasına neden oluyor. Yetkililer, su sayaçlarının zarar görmemesi için soğuğa karşı korumaları yönünde uyardı.
 
Vatandaşları bu konuda daha önce bir zaman zaman uyardıklarını ve son günlerde su sayaçlarıyla ilgili şikayetlerin arttığını belirten yetkililer, düşen sıcaklığın su sayaçlarının donarak zarar görmesine neden olduğunu ifade ettiler.

DURMAZ; “SU SAYAÇLARINA ATEŞLE MÜDAHALE ETMEYİN”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşları uyaran Su Sayaçları Tamir Atölyesi Sahibi Etem Durmaz, donan sayaçlara sıcak su ya da ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini kaydetti.

“SAYACI HAVA ALMAYACAK ŞEKİLDE MUHAFAZA EDİN”

Su sayaçlarının bulunduğu yerlerin hava cereyanına karşı korunması için açık bölümlerin kapatılması ve kırık camların yenilenmesi gerektiğini ifade eden Durmaz; “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir” uyarısında bulundu.

“VANA PATLARSA DERHAL BELEDİYEYE BİLDİRİN”

Durmaz, Sayacın donması veya patlaması durumunda derhal vananın kapatılarak, Belediye’nin ilgili birimine telefonla veya şahsen başvurmaları gerektiğini belirtti. Durmaz ayrıca, sayaç okuyucu personelin sıkıntı yaşamaması için su sayaçlarını kapatırken kapak bölümünün rahat açılabilecek şekilde yapmalarını istedi.

AKSİ HALDE…

Su Sayaçları Tamir Atölyesi Sahibi Etem Durmaz, donan sayaçlara ateş ve sıcak su ile müdahale edilmemesi gerektiğini özellikle vurgulayarak, aksi halde sayaçlar bir daha kullanılamaz duruma gelebileceğini sözlerine ekledi. 
 
Demokrat Gazetesi