Isparta’ya Tatlıses Çiğköfte’nin şubesi açıldı. İşletme sahibi Caner Köklü,  lezzet ve güvenirliliği ile kısa sürede halkın büyük beğenisini kazanmış olan ve Türkiye genelinde hızla yayılan Tatlıses Çiğköfte’yi Ispartalının hizmetine sunmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

 Köklü, çiğköftede kesinlikle su, bulyon ve patates kullanılmadığını, susuz yoğrulması ve bu nedenle damağa yapışmamasının ürünün farkını ortaya koyduğunu belirtti.  Merdiven altında yapılan, çiğ köftelerin neredeyse tamamının yüzde 50'sinin su ile yapıldığını bununda maliyeti düşürmek için yapıldığını belirtti. Köklü, “ Düşünebiliyormusunuz patates kullananlar bile var. Bana göre bu çiğ köfteler 7,7 deprem görmüş çiğ köftelerdir. Ben bunlara haşlanmış bulgur pilavı diyorum. Bunlara kısırın teyze çocuğu bile derler, çiğ köfte değil. Çiğ köfte damağa yapışmaz.” dedi.

 Köklü, çiğ köftenin faydaları konusunda şunları söyledi, “Şişmanlatmaz, bulgur midenin dostudur. Acı biber ve nar ekşisi kanserin düşmanıdır. Ceviz kolestrolü düşürür saçlara faydalıdır. Ancak, günümüzde suyla kaynatılıp içine patates ve bulyon konulan çiğ köfteler bile yapılabilmektedir. Çiğ köfte şişkinlik yapmaz, mideyi bozmaz damağa yapışmaz. Çiğ köfte ağzı yakmalıdır mideyi değil."

 GÜVENİLİR MARKA

Kısa bir geçmişi olmasına rağmen Tatlıses Çiğköfte’nin 2. Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesinde yılın markası ödülünü aldığını ifade eden Köklü,  sözlerini şöyle sürdü; “ Üretimimiz İso 9001 ve 22000 kalite sistemleri uygulanarak yapılmaktadır. Ürünlerimizde sıvı yağ olarak zeytinyağı kullanılmaktadır. Çiğköftemizde piyasadaki nar ekşilerinin gerçek ve doğal nar ekşisi olmaması nedeniyle harici olarak nar ekşisi kullanılması kesinlikle yasak olup, çiğköftemizin yapımı aşamasında bol miktarda yüzde 100 doğal nar ekşisi kullanılmaktadır. Çiğköftemiz şişmanlatmamaktadır. İçindeki bulgurun yüksek lif oranına sahip olması nedeni ile tokluk hissi vermekte  ve bağırsak hareketlerini hızlandırmaktadır. Ayrıca çiğ köftemizin yapımında yüksek oranlarda kullanılan ceviz  omega 3 ve omega 6 doymamış yağ asitleri içermesi nedeni ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı çok önemli bir korunma kaynağı olup, kolestrolü düşürmekte, yaşlanmayı geciktirmektedir.”  Köklü, çiğköftenin protein ve B1 vitaminleri bakımından zengin olması nedeni ile sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde rol oynadığını ifade ederek, “Doktorlarca mucizevî ilaç olarak adlandırılan ve çiğköftemizde yapım aşamasında bol miktarda kullanılan yüzde 100 doğal nar ekşisi şeker hastalığına iyi gelmekte, tansiyonu düzenlemekte, enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırmaktadır.” diye konuştu.