AK Parti aday adaylarından Tekin Bayram 2 seçimde de Yalvaç’tan milletvekili adayı gösterilmemesini değerlendirdi ve Yalvaç üzerinde Bilgiç’in çok güzel senaryo yazdığını ifade etti
             
AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ve listeye giremeyen Tekin Bayram, Yalvaçlı aday adaylarından kimsenin listeye alınmamasını ‘Yalvaç cezalandırılıyor’ şeklinde yorumladı. Kendisinin aday olamamasının bir öneminin olmadığını belirten Bayram, ‘Mesele benim aday olup olmamam değil. Mesele Yalvaç meselesidir. Her hatanın bir bedeli vardır ve Yalvaç yaptığı hataların bedelini ödemektedir’ dedi.
 
SÜREYYA ÇOK GÜZEL OYUN OYNADI

2011 yılında yapılan seçimler ile bu seçimde AK Parti’nin Yalvaçlı birini aday göstermemesini değerlendiren Tekin Bayram, ‘Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç planlarını çok güzel uyguladı ve Yalvaç olarak bizde bu planlara alet olduk. Netice ortadadır. Böl, parçala yok et taktiğini uygulayan Süreyya Sadi Bilgiç bu konuda başarılı olmuş ve neticede kendisi listede yer alırken Yalvaçlı hiç kimse listeye girememiştir. Bu plana da Yalvaçlılar olarak bizde sadık kalmışızdır. Bu oyuna Haydar beyde alet olmuştur, Hidayet Şenol da alet olmuştur. Olan kimseye olmamıştır Yalvaç’a olmuştur’ dedi.
 
BEN DAVAMIN PEŞİNDEYİM

Kendisinin aday gösterilmemesinin hayatında önemli bir değişiklik oluşturmayacağını ifade eden Tekin Bayram, ‘Ben bu konuda kimseye kırılmadım ve üzülmadim de. Herşey nasip meselesidir. Büyükler böyle uygun görmüş ise bize de buna tabi olmak düşer. Ben dava adamıyım. Bugün AK Parti’de yer alırken neyi düşünerek gelmiş isem yine aynı düşünce ile yerimde kalmaya ve davama hizmet etmeye devam edeceğim’ şeklinde konuştu.