CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner son gelişmeleri değerlendiren bir açıklama yaptı. Coşkuner’in açıklaması şöyle: “Unutanlara, unutturmaya çalışanlara hatırlatmak da fayda görüyorum; ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet’in gereği ise devletin sahip olduğu 3 erk’tir. Yasama, Yürütme ve Yargı. Olması gereken haliyle Yasama=Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yürütme= Hükümet, Yargı=Bağımsız Mahkemeler. Demokrasilerde temel olan ise bu üç gücün birbirinden bağımsız ve ayrı olmasıdır. Bu temel ise bizim ülkemizde 8 yıldır AKP ile yıkılmak için uğraşılmaktadır.

Bugün Yasama, Yürütmeyi elinde tuttuğu yetmezmiş gibi yargıyı da kendine bağlamak için iktidar olmanın avantajlarını bu emelde harcayan AKP, dikta yönetim yani “tek adam” yönetimi için çabalamaktadır. Bunun yani “korku imparatorluğu”nun en büyük ispatı ise ne gidişattan memnun olmayan kendi halindeki vatandaşın ne de medyanın kısacası yönetim karşıtı herkesin büyük baskı ve tehdit altında olmasıdır.

Seçimler yaklaştıkça tedirginliği artan AKP, sudan sebepler, ispatı olmayan suçlamalarla ve komik sayılabilecek iddialarla akla ve vicdana sığmayacak baskı ve hiddetini arttırmıştır. Bunun tek sebebi korkudur. Seçilememe korkusu, yaptıklarının hesabını verme korkusu, yandaşların ve tabiî ki kendi ceplerini dolduramama korkusu, vatan toprağı peşkeşinden rant elde edememe korkusu!!!...

Başkalarının başına gelen haksız suçlamalar, ülkenin en saygın kurumlarının yıpratılması sanmayın ki bir gün sizin başınıza gelmeyecek. Bu zihniyetin tehlikeleri ve kötülükleri sırayla bir gün herkese zarar verecektir. Susmanın, başa gelene razı olmanın sonuçlarının hesabını gelecek nesillere AKP ile birlikte hesap vermek istemeyen değerli hemşehrilerime sesleniyorum, bugün sadece doğru seçimi yapmak yetmez! Bunun yanında doğru seçimin sebeplerini herkese anlatmak asıl ve önemli olandır. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.”