Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimininardından, örgütün TSK imamı olduğu belirlenen ve darbenin 1 numaralı ismiolarak aranan Adil Öksüz'ün 2012 yılına ait fotoğrafları ortaya çıktı.

'DİNLER ARASI DİYALOG'

Fotoğrafların, Arnavutluk'ta bulunan ve örgüte yakın BedirÜniversitesi'nin 2012 yılında düzenlediği 'dinler arası diyalog' konulu birkonferansa ait olduğu öğrenildi. Türkiye'den katılan isimler arasında olanÖksüz, toplantıda Yahudiliğin anne-babaya gösterdiği önemi ve İslam ilekarşılaştırmasını anlattı.

ÖZEL OTURUMA KATILMIŞ

Arnavutluk'ta 'İnsani Araştırmalar Konferansı' adıylagerçekleşen dinler arası diyalog toplantısında, Amerika, İngiltere, İtalya,Fransa, Avusturya, Malezya, Romanya, Makedonya, Nijerya ve Türkiye'dentemsilciler bulunuyordu. Özel konferansta 50'ye yakın sunum yapılırken, Yahudidin adamları da toplantıda konuşmalar yaptı. Toplantıda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için özel oturum da yapıldı. Gülen özel oturumunda ise Dr. Bekir Çınar,Gülen'in dinler arası diyalog ve hoşgörü görüşlerini, ülkelerin temsilcilerine anlattı.

YAHUDİLİĞİ ÖVMÜŞ

Adil Öksüz'ün Arnavutluk'ta yaptığı sunumun detayları daortaya çıktı. Konuşmasında, Yahudilikte anne-babaya itaatin nesilden neslegelen bir gelenek olduğunu vurgulayan Öksüz, "Bu onur Yahudi mistikanlayışının temellerindendir ve Yahudi milletinin daimi olmasının en önde gelenşartıdır. Burada anne ve babaya bağlılık çocuğun Yahudi toplumuna bağlılığınıve onun ileride Yahudi bir erkek veya Yahudi bir kadın olmasını sağlar"dedi.

TÜRKİYE'DEN KATILAN İSİMLER

Öksüz toplantıda, Yahudi ırkının daimi oluşuna dair de uzunbir konuşma yaptı. Öksüz'ün Arnavutluk'ta katıldığı toplantıya, Türkiye'den çoksayıda isim de katıldı. Akademisyenlerin bazıları Öksüz'ün de bulunduğufotoğraf karesine girerken, çoğunun toplantıda konuşma yaptığı öğrenildi.

3 AKADEMİSYEN YAN YANA

 Toplantıda Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nden 3 isim bulundu. Salonda'da yan yana oturan akademisyenler H.S, M.G ve V.A. halen  Isparta'da görev yapıyor. Bu isimlerden V.A. üniversitenin yönetiminde görev alırken H.S. ise bir fakültede dekan vekili. M.G'nin ise FETÖ'ye yakın olduğu bilinen Arnavutluk'taki Epoka Üniversitesi'nde uzun süre öğretim üyeliğiyaptığı öğrenildi.

(Kaynak: Yeni Şafak)