Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç “Tanıtımlar için çalışmalara başlandı”

 

Isparta"nın tarihi ve doğal güzelliklerini konu alan belgesel için bugün program yapımcıların Isparta"ya geldiğini ve çalışmalara ilk olarak Davraz"da başlandığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, çalışmalar neticesinde ortaya 10 dakikalık bir belgeselin çıkacağını söyledi. Toplamda belgeselin, bin adet CD ve 4 bin adet te DVD şeklinde hazırlanacağını dile getiren Kılıç “Isparta"da en son 2002 senesinde Turizm Müdürlüğünce 14 dakikalık bir tanıtım CD"si yapılmış. Bizde bu sene Vali Şemsettin Uzun"un destekleri ile İl Özel İdaresinden aktarılan 38 bin YTL kaynak ile bu tanıtım CD"si ni ve DVD"sini hazırlayacağız. 2007 yılında yapılacak olan tanıtımda başlangıç noktası Davraz oldu.

 

Program yapımcıları gelerek çalışmalarına başladılar. Davraz"da yeni yapılan 3 mekanik tesis, telesiyejler ve otel Davraz"ın konusu olacak. tanıtım CD"si ve DVD"si Haziran veya Temmuz ayında son bulacak. Çekimler ilimizin önemli kültür, turizm değerlerini konu alacak. Bunların arasında en önemlileri Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir, Aksu, Sütçüler, Şarkikaraağaç. Bu bölgelerimiz turizm potansiyeli açısından önemli yerlerimiz.

 

CD ve DVD İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanacak. Çekimler hareketli kamera ile çekilecek. Bu tanıtım CD"si ve DVD"si  yaygın olarak Isparta"ya önemli katkılarda bulunacaktır” dedi.