Kimse Yok Mu Derneği tarafından Somali'den Isparta ’ya üç yıl önce eğitim için getirilen Afrikalı öğrenciler, Türk insanına minnettar olduklarını belirtiyor. Ülkelerindeki sınavdan televizyon ve radyo yoluyla haberdar olan öğrenciler, genel yetenek, genel kültür ve mülakat sınavlarında yaklaşık 2000 öğrencinin arasından seçilmeyi başarmış kişilerden oluşuyor. Altınbaşak Koleji'nde eğitim gören öğrencilerin tüm eğitim, yurt ve beslenme ihtiyaçları karşılanıyor. Öğrenciler, ellerinden tutup kendilerini Türkiye'ye getiren hayırsever Türk insanına minnettar olduklarını vurguluyor.

ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'YE MİNNETTAR

Öğrenciler, Kimse Yok Mu Derneği ve Altınbaşak Koleji'nin hayallerini gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizde böyle bir eğitim almak bizim için çok zordu. Bizim için hayal gibiydi. Allah'tan sonra Türk milleti ve Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyoruz. Afrika ’nın dört bir yanında yardıma muhtaç insanlar, Kimse Yok Mu Tipobet Derneği'ni bekliyor.

Sizler olmasaydınız, bizler bu imkânları bulamayabilirdik. Böyle güzel bir eğitim alamayabilirdik. Somali'de kalsaydık böyle bir imkânı bulamazdık. Tüm Müslüman ülkelere ve yardıma muhtaç insanlara yardım eden hayırsever Türk insanından Allah razı olsun." diye konuştu.Afrikalı öğrencilerden Liban Abdi Dahir Hussein, Osmanlı tarihine ilgi duyduğundan dolayı gelmeden önce de Türkiye ’ye sempati beslediğini söylüyor. Futbol oynamayı seven Hussein, koleji bitirince veteriner olmayı hedefliyor.Öğrencilerden Jibril Mohammed Abdi, Isparta ’da kayak yapmasını öğrenmiş ve Türkiye ’yi çok seviyor. "Ben de imkanım olduğunda Kimse Yok Mu Derneği ve Altınbaşak Koleji hayırseverleri gibi iyililik yapacağım" diyor. Somalili Abdirrahman Farah Abdullahi ise üniversitede siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler okuyup Afrika ve Türkiye ilişkilerine katkıda bulunmak istiyor. Kolejin yurdunda masa tenisi oynayarak kendisini yetiştiriyor.

Abdi Aziz Abdullahi, Türkiye ’ye daha iyi bir eğitim alma isteğinden dolayı gelmiş. Diş hekimi olmak istiyor. Türkçe gazete okuyarak kendisini yetiştiriyor. Demokratik Kongo ’dan Shabani Ramazani de diş hekimi olmayı hedefliyor.