Milli güreşçilerin yetiştirildiği Güreş Eğitim Merkezleri’nden birisi de Uluborlu’ya yapılıyor. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yaptığı açıklamada: ''Güreş altyapısına ilişkin çok önemli bir yatırımı ilçemize kazandırdık.İlçe ekonomisi açısından çok önemli bir adım atmış oluyoruz. Uluborlu, salon sporları açısından önemli bir kamp merkezi olacaktır.

Uluborlu, yüzyıllarca yıl ötesinden gelen yağlı güreş geleneğine sahip çıkmasının karşılığını büyük bir yatırımla aldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı, yağlı güreş geleneğinin ve kültürünün hala yaşatıldığı Uluborlu’ya milli güreşçilerin yetiştirildiği Güreş Eğitim Merkezi Kompleksi yapıyor. Spor Toto bütçesinden yapılacak Güreş Eğitim Merkezi Kompleksi, 3 bin m 2 kapalı alana sahip olacak. Diğer spor dalları için de kullanılabilecek.Başkan Ünverdi, yağlı güreşlerin önemine dikkat çekti ve bugün gelinen noktada çok mutlu olduklarını söyledi. 

KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZ

“Uluborlu yağlı güreşleri somut olmayan kültürel miraslar listesine alındı. Bu çok önemli bir değer. Uluborlu güreşlerinin uzun yıllardır beri yapılan kültürel miras olduğunun tescili yapıldı. Yağlı gürüşler spor aktivitesi olduğu gibi kültürerl bir aktivite. Biz de Uluborlu Belediyesi olarak bu kültürel zenginliği yaşatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl 42’ncisini yaptık. Bunu belediye olarak yaptık. Onun öncesinde Uluborlu halkı birleşerek güreş yapmışlar. Bu zenginliğe aslında hep beraber katkı koymamız gerekiyor. Bu anlamda ilçemizde güzel şeyler oluyor.

ISPARTA BÖLGESİNDE İLK TÜRKİYE’DE 29. OLACAK

Güreşin altyapısının oluşmasıyla ilgili çok önemli bir adımımız var.  Bu altyapı ilçe halkının ve çevrenin Uluborlu güreşlerine daha çok sahip çıkmasına vesile olacaktır. Isparta bölgesinde ilk olacak. Güreş Eğitim Merkezi. Elmalı ve Korkuteli’nde var. Türkiye’de sınırlı. Toplam 28 adet bulunuyor. İnşallah 29’uncusu Uluborlu’da olacak. Tüm aşamalar bitti, ihale aşamasına geldik.

TURNUVALAR, ANTREMANLAR YAPILACAK

3 katlı proje. 3 bin m2 kapalı alanı olan, 8 soyunma odası, 3 tane 144 m2’li güreş sahası olan bir proje. Bölge turnuvaları, il turnuvaları Uluborlu’da yapılabilir. Uluslararası müsabakaları karşılayabilecek kapasiteye sahip. Sadece güreş olarak düşünmemek lazım. Yaz dönemlerinde fedarasyonlar için kamp alanı olarak kullanılabilecek yerimiz olacak. 50 yatakhane ve yemekhanemiz var. Salon sporları için uygun bir imkan. İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

MİLLİ GÜREŞÇİLER YETİŞECEK

5 ve 6. Sınıftan itibaren öğrenciler Güreş Eğitim Merkezi’ne sınavla alınabiliyor. Yatakhanesinde kalıyorlar. Daha sonraki süreçte eğitim ve öğretimine görüyorlar. Antrenörler eşliğinde akşamları antreman yapıyorlar. Liseye kadar eğitim görüyorlar. Beden Eğitimi MYO’lara sınavsız girebiliyorlar. Buradan milli sporcular yetişiyor. Sonra da beden eğitimi öğretmeni olabiliyorlar.

ULUBORLU SALON SPORLARI İÇİN KAMP MERKEZİ OLACAK

Sayın Bakanımız bu süreçte bizleri kırmadılar. İhale aşamasına geldiler. Mevcut Kapalı Spor Salonumuzun bulunduğu alana yapılacak. Spor Toto’dan yapılacağı için her an başlayabilir. Salon sporlarına ilişkin bir kamp merkezi. Doğası ile Uluborlu kamp için çok uygun bir yer. Böyle güzel bir kompleks Isparta merkezde bile yok. Yüzlerce yıllık geleneği olan bir  spor dalından bahsediyoruz. Çok önemli. Sayın Vekilimiz Süreyya beye teşekkür ediyoruz. Tüm safahatını takip etti. Uluborlu adına takip etti. 2019’un ilk çeyreğinde işin başlayacağını düşünüyorum. 3 bin m2 kapalı alana sahip bir proje.”ifadelerini kullandı.