Isparta, Afyonkarahisar, Kastamonu, Antalya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen 5 günlük Temel Modül Eğitimi'nin ardından Gölcük Tabiat Parkı'nda tatbikat düzenlendi.
Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, tatbikatta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin coğrafi açıdan doğal afetlerin yaşanabileceği bir ülke olduğunu belirterek, afetin ne zaman, nerede ve nasıl geleceğinin belli olmadığını aktardı. Bu nedenle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak olası afetlere yönelik hazırlık çalışmalarını sürekli yürüttüklerini söyleyen Arabacı, ''Önemli olan doğal afetlere hazır olmak, en kısa sürede ola yerine ulaşmak, zamanında müdahale yapmak, yaralıları kurtarmaktır'' diye konuştu.
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin gönüllülerden oluşan bir ekip olduğunu vurgulayan Arabacı, müdürlük olarak de gönüllü ekibe gereken desteği verdiklerini ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.
Arabacı, bugün yapılan tatbikatta Isparta, Afyonkarahisar, Kastamonu ve Antalya'dan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi üyelerinin yer aldığını belirtti.
Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal da, son eğitim çalışmasına Isparta'dan 16 sağlık personelinin katıldığını belirterek, Isparta'da toplamda 8 doktor, 39 sağlık personeli olmak üzere 47 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi üyesinin bulunduğunu kaydetti.
Önal, eğitimlerde medikal konuların teorik ve uygulamalı olarak verildiğini ifade etti.
Tatbikat çalışması kapsamında daha önce yıkılan bir bina kullanılarak, içeride mahsur kalan vatandaşlar Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından kurtarıldı.