Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde yem ve süt fiyatlarındaki değişim sebebiyle Keçiborlu Süt Üreticileri Birliği, Evciler Süt Üreticileri Birliği ve Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortak bir basın açıklaması yaptı.   

  Keçiborlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Arı, Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Hasan Hüseyin Özdemir ve Evciler Süt Üreticileri Birliği başkanı Mehmet Çetinkaya tarafından yapılan açıklamada fahiş yem ve komik süt fiyatlarıyla üreticinin bitirilmek istendiğini, Avrupa Birliği uyum yasalarına göre ülkemizin yıllık süt üretiminin 22 milyon tona çıkarılması gerektiğinden süt üreticilerinin teşvik edilmesi amacıyla sıfır faizli kredi imkanı sağlandığını hatırlattı.

Bu uygulamanın piyasa değeri 3 bin 500 TL olan düvenin değerini 7 bin lira gibi rakamlara çıkardığını ve belirten üreticiler, "Aslında bu uygulama, söz konusu paranın peşin olarak üreticinin cebinden çıkmasına neden olmuştur.

Ancak benim üretken köylüm bu yükün altından kalkmasını bilirdi, ancak sütün fiyatı, şubat ayında 0,660 TL mart ayında ise 0,610 TL gibi komik bir rakamlara düşürüldü." dedi.  

  Yem fiyatlarına da değinen Mehmet Arı, yemin fiyatlarının son üç ayda yüzde kırk arttığını 1 litre sütün 1 kg yem almadığına dikkat çekti.    Daha sonra söz alan Isparta Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, ülke genelinde süt ve süt ürünlerinin tüketimi devlet aracılığı ile desteklenmesi gerektiğini, bu amaçla kampanyalar düzenlenmesini istedi.

    Evciler Süt Üreticileri Birliği başkanı Mehmet Çetinkaya da Tarım Bakanlığı'nın süt ve yem fiyatlarına derhal müdahale etmesi gerektiğini, yoksa üreticinin dayanacak gücünün kalmadığını aktardı. Basın açıklamasının ardından Keçiborlu Süt Üreticileri Birliği arabasında bulunan sütü döktü.