Uyuşturucu ile mücadele kapsamında valilik göl toplantı salonunda düzenlenen toplantıda tüm resmi kurum müdürleri hazır bulundu.
 
Sağlık il müdürlüğünün hazırladığı raporla başlayan toplantıda uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve istatistikler bir sunumla tanıtıldı.
 
11 stratejik plan başlığı ile ele alınan uyuşturucu ile mücadele de öğrencilere verilen eğitimler ön plana çıktı.
 
İl milli eğitim müdürü Sabri Caner Ankara’da defalarca bilimsel toplantılar yaptıklarını söyledi ve öğrencilere eğitim verilirken aslında farkında olmadan kötü yönleri anlatılan uyuşturucu maddeler çocuklarda merak uyandırıyor dedi.
 
Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ”artık maddelerin isimleri sayılarak veya tehdit oluşturan terör örgütlerinin isimleri zikredilmiyor,Genel müdürlüğümüzün de çalışmaları doğrultusunda iki-üç yıldır eski sistemle eğitim verilmiyor.Benim sadece aktarmak istediğim eğer her kurum üzerine düşeni yaparsa hiçbir sıkıntı çıkmaz dedi.
 
Isparta Valisi Memduh Oğuz biz bu konunun uzmanı değiliz sadece uzman istihdam ederiz artık o boyuta geldik.Milli eğitim müdürümüz emniyet müdürümüz ve diğer kurumlarda dahil olmak üzere bu konuda nutuk atamayız.Çocuklarımızın geleceği için bu konuya bilimsel yaklaşmalıyız dedi.