Haftanın ilk üç günü batı bölgeler ile kuzey doğu kesimlerde, haftanın diğer günlerinde ise güney, iç ve doğu bölgelerde aralıklarla sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı çok bulutlu; Marmara, Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir ve Sinop çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında etkili olması bekleniyor.

Salı günü yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kars, Ardahan, Eskişehir ve Isparta çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas, Tokat, Isparta, Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Haftanın diğer günleri ise yağışların güney, iç ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege başta olmak üzere yurdun kuzey batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. (Anadolu Ajansı)