Yalvaç'ta, Kanser Haftası dolayısıyla Yalvaç Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Şubesi, okullarda kanser hakkında bilgilendirme toplantıları düzenliyor.
     Yalvaç Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Şubesi'nde görevli Hemşire Kamer Kılıç yaptığı açıklamada, ölüm sebepleri arasında kanserin kalp ve damar hastalıklarından sonra ilk sırada geldiğini ifade ederek, toplumun kansere karşı bilinçli olması, bu konuda toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim faaliyetleri düzenlediklerini bildirdi.
     Kılıç, ''Yalvaç Toplum Sağlığı Eğitim Şubesi olarak Kanser Hastalığı konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesinin kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında gelmesi sebebiyle 'Kanser Önlenebilir' sloganıyla bir dizi eğitim faaliyeti düzenlenmiş bulunuyoruz. Bu amaçla öncelikle Yalvaç Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ile işbirliği içerisinde Yalvaç'ta bulunan tüm Lise, Kur'an Kursları ve Halk Eğitim Merkezi olmak üzere eğitim seminerleri vermekteyiz'' dedi.
     Kamber Kılıç, meme kanseri ve Servikal Kanserlerin tüm dünya kadınlarında önde gelen ölüm nedenlerinden olduğu için 2011 Yılı Kadın Kanserleri Yılı olarak kabul edildiğini de bildirdi.