Yalvaç'ta Meslek Yüksekokulu, KOSGEB ve Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin işbirliğiyle açılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı için kursiyer seçimleri tamamlandı.
     Kurs eğitmeni Abidin İçden, Yalvaç MYO'dan Öğr. Gör. Hidayet Acar ve Melih Külcü ile KOSGEB'den Uzman Mehmet İlhan'ın yaptığı yazılı sınav ve mülakat için başvuran 82 genç girişimci adayı arasından 30 asil ve 6 yedek kursiyer belirlendi.
     Hafta sonu başlayacak ve 5 hafta sonu devam edecek 60 saatlik eğitim programı sonunda kursiyerlere Girişimcilik Sertifikası verilecek ve KOSGEB'den 27 bin TL'ye varan hibe ve 70 bin TL'ye veren faizsiz kredi desteğine başvurma hakkı kazandırılacak.
     Konuyla ilgili Yalvaç MYO Müdürü Öğr. Gör. Bülent Özgül şu bilgileri verdi:
     ''Bu eğitim programını düzenlerken hedefimizin olabildiğince yüksek sayıda girişimcinin destek almasını sağlayacak bir çalışma yürütmek olduğunu söylemiştik. Dolayısıyla kursiyer seçiminden başlayarak son aşamaya kadar titizlikle çalışılması ve sonuca gidilmesini amaçlıyoruz. Oldukça iyi iş fikirlerinin yarıştığı bir sınav süreci gerçekleşti. Verilecek eğitimle, inşallah ülke ve yöre ekonomimize katkıda bulunacak girişimler gerçekleşecektir. Beni en çok sevindiren husus, 30 kişilik listeye 8 tane bayan girişimci adayının girmesi bunlardan 3'ünün de ilk 4'e girmesi oldu.''