İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Atilla Şahin'in, bir soruşturma için geldiği Isparta'da, kendisini Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile görüştürmediği gerekçesiyle belediye başkanının Özel Kalem Müdürü İrfan Veli Kayacan'ı açığa aldığı ileri sürüldü.

    Başmüfettiş Şahin, Belediye Başkanı ile görüşmek için sabah saatlerinde belediyeye geldi. Özel Kalem Müdürü Kayacan'a başkan ile görüşmek istediğini belirten Şahin, olumsuz cevap alınca oradan ayrıldı. Şahin, belediyeden ayrıldığı sırada belediye başkanının olup olmadığını gösteren flamanın direkte olduğunu gördü. Başkanın içeride olduğunu ancak kendisinin yanıtlığını düşünen Şahin, Özel Kalem Müdürü Kayacan'ın görevden uzaklaştırılmasını talep etti. 

   Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Belediyesi Özel Kalem Müdürü İrfan Veli Kayacan'ın görevden alınması ile valiliğin bir ilgisi olmadığını söyledi.    Oğuz, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi'nin bir soruşturma için geldiği Isparta'da kendisini Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile görüştürmediği gerekçesi ile Belediye Özel Kalem Müdürü İrfan Veli Kayacan'ı açığa aldığını belirtti. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Cihan'a yaptığı açıklamada Mülkiye Başmüfettişi'nin görevden alma yetkisi olduğunu, kendilerine bu konuda herhangi bir şey sormak zorunda olmadığını söyledi. Oğuz, Başmüffettiş'in özel kalem müdürünü, belediye başkanı yerinde olduğu halde kendisini görüştürmediği ve sonrasında telefonlarına cevap vermediği gerekçesiyle açığa aldığını öğrendiklerini kaydetti. 

   Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve İrfan Veli Kayacan, konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.