Yanımda yer alırsanız sizi partiniz engeller

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Arif Gürdal’ın belediye aracılığıyla Isparta’da toplu konut yapılması teklifini yeniden gündeme getirmesi tatlı sert tartışma yaşanmasına neden oldu. Başkan Günaydın, “Benim bir projem var. Yanımda yer alırsanız, bu proje anlaşıldığında sizi partiniz engeller” dedi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk oturumu, toplu konut projesi tartışmalarıyla start aldı. Konuyu gündeme AKP’li Meclis Üyesi Arif Gürdal getirdi. Ocak ayında meclise toplu konut için sözlü bir öneri verdiklerini ve bugün de yazılı olarak bu önergeyi vereceklerini belirten Gürdal, ‘’1999 yılında MHP’nin birinci gündem maddesi BELMAŞ konutlarını bitirmekti. 1550 vatandaşımıza ev imkanı sağlandı. Bu vatandaşımız başlatanda da bitirenden de Allah razı olsun dedi. Ama 11 yıldır hizmet sürenizde böyle bir çalışmamız olmadı. Dışarıdan gelen vatandaşlarımızın buradan ev alması mümkün değildir. Ev fiyatları 300-400 bin lirası arasında, ev kiraları da 500-1500 TL arasındadır. Biz asgari ücretli vatandaşlarımızın buradan ev almasını istiyoruz’’ dedi.

KONUT YAPABİLECEK ALAN YOK

Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın en büyük sıkıntılarından birinin konut yapılabilecek, imara açılabilecek hazine arazilerinin olmayışından bahsetti. Geçmiş dönemde TOKİ olmadığı için 1550 konutu 18 ayda bitirip teslim ettiklerini açıklayan Günaydın, ‘’Bizden önce başlamış ancak bitirilememiş. O dönemde Türkiye’nin en büyük iş bitiren firması BELMAŞ oldu. O konuda büyük başarı göstermiştik. Fakat şuanda yer sorunumuz var. Bir de bu işin altyapısı Isparta Belediyesi’nde var. Belediyemiz daha önce bunu çocuk oyuncağı gibi yapmış ve teslim etmiş. Ben büyük bir arazi almak istiyorum fakat bulamıyorum. İnşaatçıların bu düşünce hoşuna gitmeyebilir ama onlar da biraz ucuz satsınlar. Biz hem fakirlere hem de geliri iyi olanlara yapmak istiyoruz. Peki, TOKİ nerede? Gelsin burada çalışsın. TOKİ’ye ben engel mi olacağım? Isparta’mızın tüm tarım arazilerinin 1100.000 planı yapılıyor. Hiçbir zaman bu devirdeki gibi çalışma yapılmamış. Emlakçılar şimdi arazi alacağız diye etrafına yayılmış.

DAĞ YAMAÇLARINDA BU PROJEYİ UYGULARIZ

İktidar olursak, AK Partililer de oy verirse karşı dağlar var. İlavus, Kayıköyü ve Deregümü var. Bu 3 yerin çoğu orman alanı. Orman alanından çıkartılacak zirai alanları serbest bırakılmalı. Bu köyün arka yamaçlarını yapmak için hükümet, iktidar gücü gerekiyor. Biz iktidar olduğumuzda bizzat bunu yaptıracağım’’ diye konuştu.

GÜNTAÇ: SİZİN İKTİDAR OLMANIZ UZAR

Günaydın’ın bu açıklamasından sonra söz alan AKP’li Meclis Üyesi Salim Güntaç ‘’Sizin iktidar olmanız uzar. Biz seçimlerden sonra yine buradayız’’ dedi. Günaydın’ da tekrar söze girerek ‘’Onu Allah bilir. Şimdiden erken konuşma. Ben parti olarak konuşmuyorum, proje olarak konuşuyorum’’ ifadelerinde bulundu. Ardından projeyi detaylandıran Günaydın, ‘’Orada 11 bin m2 arazi var. Havası tertemiz ve güneye bakıyor. Isparta’yı da yukarıdan yıldız gibi izliyorsun. Esas bunu yapmak ve yeri bulmak lazım. İktidar olup da bunu yaparsak fakirleri ev sahibi yaparız. Verimli toprakları imara alıyoruz. Eğer bu iktidar, şehircilik ve birkaç bakanlık sözümüzün geçtiği yer olsun Meclisten karar aldıraraktan bu imarı değiştireceğiz. Fakirimize ev yapacağız. Destek olacağız, ruhsat parası almayacağız. Yollarını, altyapılarını belediyeden bedava biz yapacağız. Ama arsa yok. Tarım arazilerine yapmayı vidanım yemiyor’’ şeklinde konuştu.

BAKANLIKTA YAPILACAK İŞLERİ BİZ YAPTIRIRIZ

Diğer taraftan tekrar Günaydın’a yeniden soru yönelten Gürdal, ‘’İktidara gelinmezse bu işler yapılmayacak mı? Bize bakanlıklarda yapılacak işleri görev verirseniz biz oralarda yatar kalkar bu işleri yaptırırız’’ dedi.

KEŞKE SENİ VEKİL ADAYI GÖSTERSELERDİ

Bu soru üzerine Günaydın, ‘’Bunu milletvekili de konuşsa ne güzel olur. AK Parti yanlış yapmış seni milletvekili yapması lazım. Seçimden sonra enerjiniz olursa hep birlikte gidelim bu işi yaptıralım. Ama bana zamanında engel oldular. Bu işler olmasın, bu adam ve bu parti başaramasın diye 4,5 yıl önce bize operasyon düzenlediler. Bize haksızlık yapıldığında milletvekilleri bu adama haksızlık mı yapıldı dedi. Yoksa senin çarkına s…., seni mahvedeceğim, Ankara’da seni yok edeceğim diye milletvekilleri mi var? Gideriz buna yardımcı oluruz dediğiniz proje Türkiye’nin öncü projesi olacak. Bu proje anlaşıldığında sizi partiniz engeller. Bu Türk siyaseti maalesef İsviçre ve Almanya siyasetine göre 70 sene geriden geliyor’’ diye konuştu.