Ispartaya Üçüncü Bir Sanayi Sitesi Yapılıyor.
Isparta Gül2 Küçük Sanayi Sitesi Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Culus, son günlerde kamuoyunda dolaşan Isparta Sanayi sitesi ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Culus şunları ifade etti;
Kamuoyunda Eski Ve Yeni Sanayi Sitelerinin Kalkacağına Yönelik Söylentiler Dolaşıyor. Bu Söylentilerde Gül 2 Sanayi Sitesinin Yukarı Sanayi Ve Eski Sanayi Sitesini Kaldıracağı Belirtiliyor. Yukarı Sanayi Ve Eski Sanayi Sitesi Kalkmıyor. Konya’ Da 13. Sanayi Sitesi Yapılıyor. 

Gül 2 Sanayi Sitesi Isparta Ya Üçüncü Bir Sanayi Sitesi Kazandırmak Amacıyla Kurulmuştur Ve Büyükşehirlerdeki Gibi Isparta Ya Daha Modern Bir Sanayi Sitesi Yapılmasının Amacındadır. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü, Isparta Valisi Sayın Şehmus Günaydın Ve Isparta Milletvekili Plan Ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ‘te Ispartada Üçüncü Sanayi Yapılmasına Destek Veriyorlar.

Gül 2 Sanayi Projesi Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü Tarafından Çok Beğenilmiştir. 2 Yıl Gibi Kısa Bir Süreçte Geldiğimiz Noktayı Ve Yaptığımız Çalışmaları Sayın Bakanımız Takdir Etmiştir.

2015 Yılında Kurulan Gül 2 Sanayi Sitesi Kooperatifinin Amacı Merdiven Altında Çalışan, Kira Baskısı Altında Ezilen Ve Dükkana İhtiyacı Olan Esnafları Kira Öder Gibi Dükkan Sahibi Yapmaktır. Yeni Sanayi Sitesinin Yanı Başına Şehir Hastanesinin Yapılmasıyla Birlikte O Bölgede Bulunan Sanayi Dükkanları Eczaneler, Medikaller, Gözlükçüler Ve Diğer İş Kolları Tarafından Kiralanmış Olup Yeni Sanayi Sitesinde Bulunan İşyerlerinin Kiraları Çok Yükselmiştir. Bununla Birlikte Yeni Sanayi Sitesinde Kiracı Olarak Faaliyet Gösteren 671 Esnaf Mağduriyet Yaşamaktadırlar. Yeni Sanayi Ve Eski Sanayi Sitesinde Dükkanlar Dolunca Gül Küçük Sanayi Sitesindeki İşyerleri De Doldu. Gül Küçük Sanayi Sitesi Olmasaydı Bu Esnaf Nereye Gidecekti.

 1988 Yılında İmar Ve Şehir Planına Küçük Sanayi Sitesi Alanı Olarak İşlenmiş Olan Ve Isparta Belediyesi Meclisi Tarafından Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi ne Tahsis Edilen Alanda Gül 2 Sanayi Sitesinin Yapılabilmesi İçin Arazi Kamulaştırmaları Devam Etmekte Olup Gül 2 Sanayi Sitesi Kooperatifimiz Bugüne Kadar 250.000 Metrekare Araziyi Kamulaştırmıştır.  

Gül2 Sanayi Sitesinin Kurulacağı Arazinin Zemin Etüdü Yapıldı, Taslak Projesi Hazırlandı Ve Isparta Belediyesi Meclisinde Kabul Edilerek Askıya Çıktı Ve Askıda 1 Ay Kaldıktan Sonra Askıdan İnerek Onaylandı.

Günümüz İtibariyle Gül 2 Sanayi Sitesinin Mimari Projesi Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Sayın Yusuf Ziya Günaydının Önderliğinde Isparta Belediyesi Mimarları Tarafından Çizilmekte Olup Bu Mimari Çizim İçin Kooperatifimizden Hiçbir Para Talep Edilmemektedir.

 Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’ nın Sanayilerin Yapılması İle İlgili Mevzuatında Organize Sanayi Yapılaşmasında Arazi Kamulaştırılması, Alt Yapı Ve Üst Yapıya Destek Verilmektedir. Küçük Sanayi Sitelerinin Yapılması İçinse Arazinin Kooperatif Tarafından Kamulaştırılıp Tapuların Bakanlığa Teslim Edilmesi Halinde Üst Yapıya 13 Yıl Vadeli %2 Faizli Kredi Desteği Verilmektedir. Alt Yapı Noktasında Da Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Sayın  Yusuf Ziya Günaydın Gül 2 Sanayi Sitesini Alt Yapısını Yapacağını Taahhüt Etmiştir. Gül Petek Sanayi Sitesi De Yapılırken Bakanlığın Kredi Desteğinden Faydalanılmış Olup O Dönemde %20 Faizle Ödeme Yapılıyordu. Şu Anda Bakanlık %2 Faizle Kredi Desteği Vermektedir.

 Bakanlık Yeni Kurulacak Sanayilere Kredi Desteği Verirken Talep Ettiği Tek Şey Sanayi Yapılacak Olan Alandaki Arazilerin Tapularının Kooperatif Tarafından Kamulaştırılmasıdır. Bakanlığın Kredi Desteğinden Faydalanmak İçin Başka Bir Sanayinin Kaldırılması Gerekmemektedir. Bu Krediden Faydalanmak İçin Isparta’da Herhangi Bir Odadan Da İzin Alınması Gerekmemektedir. Isparta Da Hiçbir Sanayi Yerinden Kaldırılmıyor. Talep Ettiğimiz Tek Şey Destek Verilmesi Ve Engel Olunmaması. Devletimizin Tüm Kurum Ve Kuruluşları Bu Projeye Destek Veriyor. Bu İş Gönül İşi.