ÇÜNÜR: HAK KAYBI GİDERİLECEK DAVRAZ:YENİDEN İMAR EDİLMELİ

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, üniversite genişleme sahası içerisinde yer alan Çünür halkına ait arazilerin kamulaştırılacak, mağduriyetin giderileceğinin sözünü verdi. Bilgiç, Anadolu Mahallesi için de 'kentsel dönüşüm kaçınılmaz' ded

Çünür: Hak kaybı giderilecek Davraz:Yeniden imar edilmeli

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bİlgiç, mahallelerde yapılan araştırma sonuçlarına göre sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi. Isparta'nın 41 mahallesinde sorunlara hakim olduklarını kaydeden Bilgiç, Çünür, Davraz, Batıkent, Binbirevler, Çelebiler ve Davraz Mahalleleri'ne ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

            "Batıkent Mahallesi'nde kültür, sanat ve eğlence imkanları açısından yetersizlikler var. Bu mahalle bölgesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımızca kapalı spor salonu inşa ettik, gençlerimizin ve halkımızın hizmetine sunduk. Sosyal amaçlı yatırımlarımıza devam edeceğiz. İşsizlik probleminin farkındayız. İş sahaları oluşturma konusunda somut adımlar atıyoruz. Kurduğumuz Çağrı Merkezi'nde 400 kişiye iş imkanı sağladık. Bu sayı 1000'e kadar çıkacak. Batıkent, Ispartamızın en önemli mahallelerinden birisidir.

            Binbirevler Mahallesi, ilimizin en havadır ve en güzel yerleşim yeridir. Burada geçmişte çok güzel yapılar yapılmış. Ama artık kullanım süresi dolmuş, vatandaşlarımız daha iyi bir yaşamı hak etmektedir. Bu denli güzel bir yerde Binbirevler evlerinin yeniden inşası gerekmektedir. Hükümetimizin çıkardığı kentsel dönüşüm yasası bulunmaz bir fırsattır. Halkımız bu fırsattan faydalanmalıdır. Hükümetimiz kira yardımı ve faiz desteği vermektedir. Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm kapsamında 100 bin TL'ye kadar düşük faizli kredi kullanabilmektedir. Yine sosyal ve kültürel faaliyetlere, spor yatırımlarına devam edeceğiz. İşsizlik konusunda iş gücü potansiyelini artıracak çalışmalarımız sürmektedir.

            Çelebiler Mahallesi, şehrimizin merkezinde kalmış bir yerleşim yeri. Buranın yeniden yapılanmasını önemsiyoruz. Tarihi evlerimizin restorasyonu önemli bir konu. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Çevre Bakanlığımızın desteğiyle Isparta'nın tarihi mirasını ortaya çıkarmalı, kültür ve turim yönünden potansiyelini ortaya çıkarmalıyız. SİT alanları sorunları da bu mahallelerde çözüm bekleyen konulardan birisi.           

            Çünür Mahallesi, üniversitemizin yanında olması dolayısıyla çok önemli bir yerleşim yeri. Üniversitemiz ile birlikte gelişen mahallemizde yapılması gerekenler var. Merkezi hükümetin destekleriyle yapılacak yatırımlarımız var, planlanıyor. Ama Çünürlülerin en büyük sorunu üniversite genişleme sahası içerisindeki topraklarının kamulaştırma sorunudur. Burada kamulaştırmayı biran önce yapıp mağduriyeti gidermek istiyoruz. Halkımızın arazilerinin bedeli ödenecektir. Üniversitemizin gelişimine yönelik projeler ile Çünür de gelişim gösterecek ve şehrimizin cazibe merkezi olacaktır. Yine yeni Çevre Yolu Projesi Çünür'den geçecektir. Bu yatırımı Karayolları Genel Müdürlüğümüz yapacaktır. İlk TOKİ yatırımını Çünür'de hayata geçirdik. Yeni TOKİ projelerini burada yapacağız. Vatandaşlarımız ucuz konut sahibi olacak.

            Davraz Mahallemizde artık kentsel dönüşüm zamanı gelmiştir. Hükümetimizin çıkardığı bu yasa kapsamında Davraz Mahallesi'nin yeniden imarı yapılacak ve halkımız daha iyi yaşam koşullarına kavuşacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu konuda irade üstlenecek ve bu proje mutlaka hayak bulacaktır. Davraz Mahallesi'nde atıl durmadaki Süleyman Demirel Kültür Merkezi, İl Özel İdaremize devredilmiştir. Güzel bir projeyi burada hayata getireceğiz. Başta Davraz Mahalleliler olmak üzere tüm Isparta bu projeden faydalanacaktır.