Kamuoyunu uzun zamandır meşgul eden Özel İdare Binası'nın yıkımı nihayet başlıyor. Özel İdare tarafından yapılan yıkım ihalesini Ankaralı bir firma kazandı ve hazırlıklara başladı.
 
Özel İdare binasını yıkımı başlıyor. Uzun zamandır tartışma konusu olan özel idare binasının akıbetiyle ilgili ilk adım atıldı. Geçtiğimiz aylarda il genel meclisinde alınan karar uyarınca, binanın yıkım ihalesi ı yapıldı ve ihaleyi alan Ankaralı firma yıkım için hazırlıklara başladı.
 
Firma çalışanları bina etrafında güvenlik çemberi oluşturmak için kaldırımı kullanıma kapattı alt katlardan başlayarak bina aksamını boşaltmaya başladı.
 
Gelinen süreci değerlendiren Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, yıkım işinin 60 günde tamamlanacağını ve işlemden 83 bin lira kazanç elde edileceğini söyledi. Yıldırım, "Mülkiyeti özel idaremize ait olan çarşı merkezindeki özel idare binasının yıkımıyla ilgili il genel meclisinde 2012 yılında alınan bir karar vardı. Bu karara istinaden ihale işlemlerine başladık. İhale işlemi 12 Şubat'ta gerçekleşti ve 7 firma katıldı. Yıkım bedeli olarak idareye yıkımı üstlenen firma 83 bin lira + kdv bedel ödeyecek. Yıkımla ilgili 14 Mart'ta yer teslimi yapıldı ve müteahhit fiilen çalışmaya başlamış durumda. 60 gün yıkım süresi var" dedi. Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, binanın yerine ne yapılacağının henüz netlik kazanmadığını, ilgililerin kararırın bekleneceğini belirtti.