Isparta’da ücretsiz biniş kartıyla halk otobüsüne binmek isteyen yolcuyu döven şoförün aracı trafikten men edildi. Otobüsün üzerine de ‘Bu halk otobüsüne şoförünün yolcuya hakaret etmesi, kötü davranması ve darp etmesinden dolayı Zabıta Müdürlüğü’nce men cezası verilmiştir” yazısı asıldı.

Yeni Adliye seferi yapan 32 DY 830 plakalı özel halk otobüsü, şoförünün bir yolcuyu darp ettiği gerekçesiyle Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından bağlanarak, seferden men edildi. Zabıta Müdürlüğü, cuma günü akşam saatlerinde söz konusu otobüse ücretsiz biniş kartıyla binmek isteyen M.K. adlı yolcuya, şoför M.Y.’nin tepki gösterdiğini, bunun üzerine yolcunun karşılık verdiğini ve sonrasında da şoförün yolcuyu darp ettiğini söyledi.

Otobüs şoförü M.Y.’nin, yolcunun kendisine hakaret etmesi üzerine böyle bir olayın yaşandığını anlattığı belirtildi. Bunun üzerine otobüsün trafikten men edildiğini kaydetti. Zabıta Müdürlüğü önünde park edilen otobüsün üzerine de ‘Bu halk otobüsüne, şoförünün yolcuya hakaret etmesi, kötü davranması ve darp etmesinden dolayı Zabıta Müdürlüğü’nce men cezası verilmiştir’ yazısı asıldı.

Trafikten men cezasının süresinin, Belediye Encümeni'nde yarın görüşüleceği kaydedildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)