Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı otogarda görevli bir zabıta personelinin koronavirüs testinin pozitif çıkması konusunda ihmal var mı? Söz konusu personelin Hal’de görevli iken belini incittiği için 10 gün rapor aldığı rapor dönüşü Müdür tarafından eski görevine değil de Otogar’a verildiği ve personelin sürekli öksürüp hapşurması üzerine ilgili müdür aranmasına rağmen personelin doktora gitmesine izin verilmediği iddiaları ortaya çıktı.
 
OLAY NASIL GELİŞTİ?
Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı otogarda görevli bir zabıta personelinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Zabıta görevlisi hastanede tedavi altına alınırken, sağlık ekipleri temas halinde bulunduğu kişilerin hem evlerine hem de kendilerine izole etmeleri konusunda çalışma başlattı. Isparta otogarda görevli zabıta personeli görevdeyken aniden rahatsızlandı.


ŞUANDA EVLERİNDE KARANTİNA ALTINDALAR
Söz konusu Zabıta personeli, hastaneye giderek şikayetlerini anlattıktan sonra yapılan koronavirüs testi pozitif çıkmasının üzerine hastanede tedavi altına alınırken, sağlık ekipleri ise zabıta personelinin kimlerle temas ettiği ile ilgili izole başlatmak için harekete geçti ve söz konusu personelle temas eden 9 zabıta memurunun da evlerine gönderilerek kendilerini izole edip 10 gün boyunca karantina altında kalmaları istendi.

OLAYDA İHMAL VAR MI?
Öte yandan, söz konusu olayla ilgili ihmal iddiaları ortaya atıldı. Bu konuda edinilen bilgilere göre; Koronavirüs testi pozitif çıkan Zabıta memurunun Hal’de görevli olduğu, orada çalışmalarını sürdürürken belini incittiği için 10 gün rapor olarak evinde istirahate çekildiği ve raporunun bitiminin ardından Otogar’a görevlendirildi.

AŞIRI ÖKSÜRÜK VE HAPŞURMASI ÜZERİNE MÜDÜR UYARILDI MI?
Söz konusu Zabıta memurunun Otogar’daki ilk iş gününde aşırı öksürmesi ve hapşurması üzerine konunun hemen ilgili Müdüre bildirildiği ve memurun doktora gönderilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen müdürün buna izin vermediği ve otogarda diğer zabıta arkadaşları ile birlikte aynı masada yemek yemek zorunda bırakıldığı iddia edildi.
Isparta Belediye Başkanlığının ise bu konuda ihmal olup olmadığı konusunda detaylı araştırma yapacağı öğrenildi.

Kaynak: Medya32