Belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, çam ağaçlarının kurumasına neden olan zararlı çam keseciği tırtıllarına yönelik başta mezarlıklar olmak üzere il içerisinde bulunan ve dört mevsim yeşil kalan çamları için ilaçlama çalışması başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü Zararlılarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan ilaçlama çalışmalar neticesinde çam ağaçlarının kurumasına engel olunacağı bildirildi.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, temiz ve yeşil bir Isparta için gereken tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, bu çalışmalar için çeşitli kamu kurumlarından da destek alındığını bildirdi. Yurt içi ve yurt dışından Isparta'ya gelen misafirlerin ilk intibalarının önemli olduğunu kaydeden Günaydın, misafirleri yeşil ve temiz bir il görmeleri için şehir giriş çıkışları başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda etkili çalışma yürüttüklerini belirtti. Çevre yeşilliğinde çam ağaçlarının aktif rol üstlendiğini dile getiren Günaydın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Çam ağaçlarımızı kurumaya kadar götüren bir böcek türü bulunmaktadır. Bu böcekler bir kese içerisinde ve çam ağaçlarının yüksek dallarında kendine yer bulmaktadır. Burada oluşturdukları kese içerisinde ağaçlarımızın kurumasına sebebiyet vermektedir. Mevsim itibari ile bu tırtılların üreme ve çoğalma mevsimidir. Başta mezarlıklarımızdaki çamlar olmak üzere şehir içerisinde bulunan çamları bu hastalıktan kurtarmak üzere mücadelemizi başlattık. Ağaçlarımızın yüksek olması ve bu hastalık ile etkin mücadele gerçekleştiren Orman Bölge Müdürlüğümüzün ilgili şubesi ile ortaklaşa başta mezarlıklarımız olmak üzere şehir içerisindeki çam ağaçlarımızı kurtarmak için ilaçla mücadelemizi başlattık.''
     (HÖ-BNY-ÜNS)